Στο δρόμο της ανάπτυξης μπαίνει το Mουσείο-Bιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Teriade (Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού), μετά την κάλυψη από το υπουργείο όλων των οικονομικών του υποχρεώσεων προς τρίτους, που αποτελούσαν πραγματικό «βαρίδι» στη διαδικασία της λειτουργίας του.

Πριν από λίγες μέρες διορίστηκε και νέο διοικητικό συμβούλιο με τριετή θητεία, από τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τους:

1. Δημήτριο Παπαγεωργίου (καθηγητή Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου) ως πρόεδρο αναπληρούμενο από την Ευαγγελία (Εύη) Σαμπανίκου (αναπληρώτρια καθηγήτρια Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου).

2. Σπύρο Γαληνό (δήμαρχο Λέσβου), ως αντιπρόεδρο αναπληρούμενο από τον Κωνσταντίνο Αστυρακάκη (αντιδήμαρχο Πολιτισμού Λέσβου), προτεινόμενους από το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου.

3. Μερόπη Φράγκου (αναπληρώτρια προϊσταμένη της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Βορείου Αιγαίου) αναπληρούμενη από τον Παύλο Τριανταφυλλίδη (προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου), ως εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

4. Παναγιώτη Κατσαβέλλη (δημοτικό σύμβουλο Λέσβου), αναπληρούμενο από τον Μιχαήλ Ταμβακέλλη (Δημοτικό Σύμβουλο Λέσβου), ως εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βορείου Αιγαίου.

5. Μαρία Περδικούρη (φιλόλογο), αναπληρούμενη από τον Χρήστο Χατζηλία (φιλόλογο), ως εκπροσώπους της ΕΛΜΕ.

6. Μαρία Τουρλή (φιλόλογο του 2ου ΓΕΛ Μυτιλήνης), αναπληρούμενη από την Ελένη Μανιάτη (φιλόλογο του 3ου ΓΕΛ Μυτιλήνης) ως εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας.

7. Αικατερίνη (Καίτη) Δημητρίου (ζωγράφο, εκπαιδευτικό), αναπληρούμενη από τον Ευστράτιο Γεωργούλα ( επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Άλλος Δρόμος»), προτεινόμενους από το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου.

Το Μουσείο – Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Teriade βρίσκεται στην περιοχή Βαρειά της Μυτιλήνης. Άνοιξε τις αίθουσές του στο κοινό τον Αύγουστο του 1979 και στεγάζει και παρουσιάζει το σύνολο του εκδοτικού έργου του εμπνευσμένου καλλιτέχνη. Στις αίθουσες του μουσείου εκτίθενται έργα γνωστών καλλιτεχνών, αντίτυπα των «Μεγάλων Βιβλίων» και VERVE με λιθογραφίες των Σαγκάλ, Ματίς, Πικάσο, Λεζέ κ.ά., καθώς και αντίγραφα μεσαιωνικών χειρογράφων.

Το Μουσείο πραγματοποιεί επίσης αναδρομικές εκθέσεις Εικαστικών Τεχνών, εκδόσεις και άλλες συναφείς προς το χαρακτήρα του πολιτιστικές εκδηλώσεις.