Δύο άτομα που ενέχονται σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας συνελήφθησαν στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Οι συλληφθέντες, ηλικίας 59 και 73 ετών, εντοπίστηκαν σε άλσος στην περιοχή της Πολίχνης, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, να κατέχουν πλήρη ανιχνευτή μετάλλων.

Μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν αλλά και σε σπίτια του 59χρονου άντρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τμήμα λαβής πήλινου αγγείου, αδιάγνωστο πήλινο αντικείμενο, ασημένιο νόμισμα, πήλινο υφαντικό βάρος, καθώς και εικόνες στις οποίες απεικονίζονται διάφοροι άγιοι, όλα αντικείμενα που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Βρέθηκαν, ακόμη, έξι φυσίγγια, φωτογραφίες που απεικονίζουν αρχαία νομίσματα και 161 σελίδες με ονομαστικές περιγραφές αρχαίων νομισμάτων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της παράβασης του Νόμου «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» κατά συναυτουργία και του Νόμου «Περί όπλων».