Εννέα εντυπωσιακές πλανηταριακές παραστάσεις και ταινίες θόλου μπορούν να απολαύσουν και αυτό το φθινόπωρο στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου οι επισκέπτες. Οι επιμορφωτικές όσο και επίκαιρες παραστάσεις του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου απευθύνονται, ανάλογα με τη θεματολογία τους, σε όλες τις ηλικίες (από 5 ετών δηλαδή και άνω)!

Κάθε απόγευμα από Τετάρτη έως και Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο από τις 10:30 το πρωί ως και τις 8:30 το βράδυ, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο υποδέχεται τους θεατές και τους προτείνει ένα εντυπωσιακό, επιμορφωτικό εικονικό ταξίδι από τις εσχατιές του Σύμπαντος έως… τον κόσμο των νανοϋλικών και της απειροελάχιστης ύλης. Από τα «Μονοπάτια των Άστρων» τον «Ζωντανό Πλανήτη» και τον «Αγγελιοφόρο του Σύμπαντος», έως τους «Παράξενους Κόσμους στο Ηλιακό Σύστημα», το «Σύμπαν του Hubble», τα «Μυστικά του Αθέατου Κόσμου» αλλά και την επίκαιρη ψηφιακή παράσταση «Ζωή στο Σύμπαν», οι μικροί θεατές (άνω των 10 ετών) αλλά και οι μεγάλοι φίλοι του Πλανηταρίου θα έχουν την ευκαιρία (ανάλογα με την παράσταση που θα επιλέξουν) να κάνουν ένα συναρπαστικό ταξίδι γνωριμίας με τη Γη, το Ηλιακό μας Σύστημα, τον Γαλαξία μας αλλά και με τα μυστικά του Σύμπαντος. Κι όλα αυτά στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα εξοπλισμένα ψηφιακά πλανητάρια του κόσμου.

Παράλληλα, «Ο Θάνατος των Δεινοσαύρων» δίνει την ευκαιρία σε παιδιά ηλικίας άνω των 10 ετών να κάνουν ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, στην εποχή της αδιαφιλονίκητης κυριαρχίας των δεινοσαύρων, ενώ η παιδική παράσταση «Μια Βόλτα στο Φεγγάρι» θα ταξιδέψει τους μικρούς θεατές άνω των 5 ετών έως την «κοντινή μας» Σελήνη μέσα από μια παράσταση κατάλληλη για αυτές τις ηλικίες.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.eef.edu.gr

Πρόγραμμα παραστάσεων για σχολικές ομάδες

Οι σχολικές ομάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης είναι ευπρόσδεκτες στην καθιερωμένη πλέον επιμορφωτική επίσκεψη στο Πλανητάριο, όλα τα πρωινά από Δευτέρα έως Παρασκευή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Για τους μαθητές Ε’, Στ’ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου προτείνεται φέτος η παράσταση «Στα μονοπάτια των Άστρων», που αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να «ταξιδέψουν» στους θαυμαστούς παράξενους κόσμους του Γαλαξία μας, ενώ οι μικρότεροι σε ηλικία (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Α’-Δ’ Δημοτικού) θα παρακολουθήσουν την παράσταση «Μία Βόλτα στο Φεγγάρι» και θα γνωριστούν για πρώτη φορά με το Πλανητάριο, μέσα από μια παιδική παράσταση ειδικά διασκευασμένη για αυτούς.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται σχετικά και να κάνουν έγκαιρα τις κρατήσεις τους στο τηλέφωνο κρατήσεων του Πλανηταρίου: 210 9469641.

Υπενθυμίζεται ότι οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο: 6936177143, στο fax: 2109417514 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: public@eef.edu.gr. Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.