Διήμερο εκδηλώσεων γνωριμίας των πολιτών και των επισκεπτών της Κεφαλονιάς με την αρχαιολογία των νεολιθικών (περ. 5600–3700 π.Χ.) και των ιστορικών χρόνων (τέλος 7ου–αρχές 6ου αι. π.Χ.) στα νοτιοανατολικά παράλια του νησιού διοργανώνει ο πολιτιστικός και εξωραϊστικός σύλλογος «Ο Πρόνησος», με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων του ανασκαφικού και ερευνητικού έργου στη Σπηλιά της Δράκαινας στο Φαράγγι του Πόρου.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016, και ώρα 20.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πόρου «Γεράσιμος Πεντόγαλος» θα πραγματοποιηθεί ομιλία της αρχαιολόγου και επικεφαλής του ερευνητικού έργου στα προϊστορικά στρώματα του σπηλαίου, Γεωργίας Στρατούλη, με τίτλο «Η Σπηλιά της Δράκαινας. 25 χρόνια έρευνας (1992-2016). Αποτελέσματα ανασκαφών και αξιοποίηση από τη σύγχρονη κοινωνία».

Η δρ Στρατούλη θα παρουσιάσει, επίσης, το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενήλικες, γονείς, εκπαιδευτικούς, επιχειρηματίες και μαθητές «Τα Μυστικά της Σπηλιάς της Δράκαινας», στο οποίο πρωταγωνιστούν (ως καρτούν) μια γκρινιάρα νυχτερίδα, μια ζωηρή Δρακουλίνα κι ένας αμήχανος αρχαιολόγος…

Το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016, και ώρα 19.00, θα πραγματοποιηθεί γεω-αρχαιολογικός και ιστορικός περίπατος για ενήλικες και μαθητές στο Φαράγγι του Πόρου, με συνοδοιπόρους τον γεωλόγο, δρα Α. Μανάκο, τη δρα Γ. Στρατούλη και μέλη του Συλλόγου.

Ως σημείο συνάντησης έχει οριστεί η είσοδος του Πολιτιστικού Κέντρου «Γεράσιμος Πεντόγαλος».