Tο Εθνικό Αρχαιολογικό Mουσείο  προσκαλεί τους μικρούς επισκέπτες του να πάρουν μέρος στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές του δράσεις για τις πασχαλινές διακοπές.

Με τις δράσεις αυτές, τα παιδιά θα αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους. Θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι φτιάχνοντας τα δικά τους πασχαλινά αυγά, εμπνευσμένα από τα εκθέματα του Μουσείου. Επίσης, οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν μύθους και ιστορίες της Πασχαλιάς και της Άνοιξης από τη Νίκη Κάπαρη, με μουσική συνοδεία από τον Γιάννη Ψειμάδα.

Αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν:

—Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Εορταστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το παραμύθι της Κυριακής στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο».

Η Νίκη Κάπαρη θα αφηγηθεί μύθους και  ιστορίες της Πασχαλιάς και της Άνοιξης και την αφήγηση θα πλαισιώσει ο Γιάννης Ψειμάδας με ήχους κρουστών και εγχόρδων οργάνων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Βωμού και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 χρονών και στους συνοδούς τους.

Ώρα διεξαγωγής: 11:30-12:30.

Η είσοδος για τα παιδιά και έναν συνοδό θα είναι ελεύθερη.

Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Καλωσορίζοντας την Άνοιξη» και εικαστικό εργαστήρι κατασκευής πασχαλινού αυγού.

Τα παιδιά, με την καθοδήγηση των υπεύθυνων αρχαιολόγων του Μουσείου, θα ερευνήσουν εκθέματα που έχουν σχέση με την Άνοιξη και θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι δημιουργώντας το δικό τους πασχαλινό αυγό, εμπνευσμένο από όσα ανακάλυψαν στο μαγικό τους ταξίδι.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετών. Αριθμός παιδιών: 25.

Ώρα διεξαγωγής: 11:00-13:00.

Η εκπαιδευτική δράση παρέχεται δωρεάν για τα παιδιά. Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Έναρξη δηλώσεων: 22 Απριλίου 2016. Τηλ. επικοινωνίας: 213 2144891. Ημέρες και ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα-Κυριακή, 09:00-15:00. Fax: 210 8213 573. Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.namuseum.gr, E-mail: eam@culture.gr.