Τα πρόσφατα ευρήματα που ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια ανασκαφικών ερευνών στην πόλη της Άρτας παρουσιάζει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας σε περιοδική έκθεση με τίτλο: «Αμβρακία, τα νεώτερα ανασκαφικά ευρήματα».

Η έκθεση φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας και περιλαμβάνει αντικείμενα που καλύπτουν χρονολογικά ένα ευρύ φάσμα, από τους αρχαϊκούς μέχρι και τους ελληνιστικούς χρόνους. Τα εκθέματα, που είναι αδημοσίευτα και παρουσιάζονται στο κοινό για πρώτη φορά, αποτελούν εξαιρετικά δείγματα της παραγωγής των εργαστηρίων της αρχαίας Αμβρακίας, αλλά και εισηγμένα προϊόντα ξένων πόλεων με τις οποίες η πόλη διατηρούσε εμπορικές σχέσεις σε όλη τη μακραίωνη ιστορία της.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από αρχαιολόγους, μηχανικούς και συντηρητές σχετικά με την έκθεση και την Αμβρακία, οργανωμένες ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση και τη μόνιμη συλλογή του Μουσείου καθώς και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Τα εγκαίνια θα λάβουν χώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, στις 16 Μαρτίου 2016 και ώρα 18:30. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου 2016 (Τρίτη έως Κυριακή: 08:00-15:00).

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσα από τις δραστηριότητες του οποίου οι μαθητές θα γνωρίσουν πτυχές της καθημερινής ζωής των κατοίκων της αρχαίας πόλης. Επίσης έχουν προγραμματιστεί οργανωμένες ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση και τη μόνιμη συλλογή του Μουσείου.

Οι δράσεις θα διαρκέσουν από τις 8 Μαρτίου έως τις 31 Μαΐου 2016. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη και και Παρασκευή, ενώ οι ξεναγήσεις από Τρίτη έως Παρασκευή και ώρες 08:30-13:30.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να κλείσετε ραντεβού στο τηλ. 26810 71700 (κα Χαρά Μαρκουλάκη).