Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνουν την έκθεση «Ανα διαδρομές – Υδατογραφίες της Όλγας Αναστασιάδου». Πρόκειται για μια έκθεση με αναδρομικό χαρακτήρα, στην οποία παρουσιάζονται έργα ποικίλης θεματολογίας, με ιδιαίτερη έμφαση στα τοπία από την Ήπειρο και άλλα μέρη της Ελλάδας (Μετέωρα, Πελοπόννησο, νησιά του Αιγαίου), θέματα εμπνευσμένα από την αρχαία τέχνη και απεικονίσεις πτηνών.

Με ιδιαίτερη έμφαση στη σταθερή σύνθεση και τη γεωμετρική απόδοση των όγκων στα τοπία, δεξιοτεχνία στην απόδοση των διάφανων χρωματικών τόνων και επιμέλεια στην απεικόνιση λεπτομερειών της ελληνικής πανίδας, το έργο της Όλγας Αναστασιάδου φέρει την ευαισθησία του απαιτητικού μέσου της υδατογραφίας, όπως διαμορφώνεται μέσα από τη προσωπική εικαστική της ματιά.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης, όπου θα υπάρξουν δύο σχετικές εισηγήσεις από τον αρχαιολόγο Κ. Ι. Σουέρεφ και την ιστορικό τέχνης Β. Μαυρίκα, θα πραγματοποιηθεί παράλληλα και μία εκδήλωση με θέμα «Η Γυναίκα στον αρχαίο και βυζαντινό κόσμο», με αφορμή τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Ανα διαδρομες. Υδατογραφίες της Όλγας Αναστασιάδου» θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, και ώρα 18.00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων στο Ιτς Καλέ (Κάστρο Ιωαννίνων).

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 6 Μαΐου 2016.