Η βραχεία λίστα προεπιλογής υποψηφιοτήτων για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στις 17:30, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ.

Η συνάντηση προεπιλογής των υποψηφίων ελληνικών πόλεων πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, από τις 22 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2016, υπό τη μέριμνα της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του ΥΠΠΟΑ. Oι πόλεις που θα επιλεγούν θα συμμετάσχουν στην τελική φάση αξιολόγησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί τέλη Οκτωβρίου-αρχές Νοεμβρίου 2016, για την ανάδειξη μίας ελληνικής πόλης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιες πόλεις που θα παρουσιάσουν τους φακέλους υποψηφιότητάς τους ενώπιον της δωδεκαμελούς επιτροπής των εμπειρογνωμόνων (10 μέλη από τα θεσμικά Όργανα της ΕΕ και 2 Έλληνες εμπειρογνώμονες) είναι οι ακόλουθες: Βόλος, Δελφοί, Ελευσίνα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λάρισα, Λέσβος, Μεσολόγγι, Πειραιάς, Ρόδος, Σαλαμίνα, Σάμος, Τρίπολη.