«Μία Διαρκής Πίστη: Η Ορθοδοξία στους Αγίους Τόπους» είναι ο τίτλος έκθεσης φωτογραφίας της Dafna Tal που θα παρουσιαστεί στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο από τις 9 Δεκεμβρίου 2015 έως τις 31 Ιανουαρίου 2016.

Ο Χριστιανισμός γεννήθηκε στους Αγίους Τόπους και διατηρεί διαχρονικά σταθερή την παρουσία του στην περιοχή. Η Ορθόδοξη Εκκλησία αποτελεί θεμελιώδες τμήμα αυτής της παρουσίας στα άγια χώματα, όπου γεννήθηκε ο Χριστιανισμός. Μοναχοί και μοναχές, ιερείς και προσκυνητές αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ανθρώπινου τοπίου του σημερινού Ισραήλ και των Παλαιστινιακών Εδαφών.

Η Ισραηλινή φωτογράφος Dafna Tal γοητεύθηκε από αυτή την παρουσία και σε μια σειρά από εξαιρετικές φωτογραφίες αποτύπωσε τα πρόσωπα των Ορθόδοξων κοινοτήτων. Οι φωτογραφίες της αποτίνουν φόρο τιμής στην Ορθοδοξία που είκοσι αιώνες ανθεί στο φυσικό της περιβάλλον στους Αγίους Τόπους, στην κοιτίδα του Χριστιανισμού.

Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα.

Η φωτογράφος

Η Dafna Tal γεννήθηκε στο Ισραήλ και ζει και εργάζεται στην Ιερουσαλήμ. Σπούδασε στη Σχολή του Διεθνούς Κέντρου Φωτογραφίας (ICP) στη Νέα Υόρκη (2006). Στη συνέχεια έλαβε το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα στην Πολιτιστική Διαχείριση Έργων από την Ένωση Marcel Hicter στη Φινλανδία, στην Κύπρο και στην Ελλάδα (2009).

Οι φωτογραφίες της έκθεσης «Μια Διαρκής Πίστη: Η Ορθοδοξία στους Αγίους Τόπους» είναι δημιουργίες της καλλιτέχνιδος από τα έτη 2013 έως και 2015. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας της με την Ελληνική και Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.