Τη δική του «ματιά» στα μουσεία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) αποτυπώνει ο φωτογράφος Πλάτωνας Ριβέλλης στην έκθεσή του με τίτλο «Στιγμιότυπα από τη ζωή των μουσείων του ΠΙΟΠ», που εγκαινιάστηκε στο Συνεδριακό-Εκπαιδευτικό Κέντρο της Τράπεζας, στη Θεσσαλονίκη.

«Πήρα από τους χώρους αυτά που με ενδιέφεραν, που με εντυπωσίασαν, που μου άρεσαν και τα έδειξα με έναν δικό μου τρόπο, χωρίς φυσικά να μπορώ να προδώσω αυτό που είναι μπροστά μου, γιατί ρεαλισμός είναι η φωτογραφία και δεν μπορώ να το υπερβώ. Αλλά θα δείτε ότι έχει λεπτομέρειες ή πράγματα που δεν είναι το κτίριο του μουσείου ή οι θησαυροί του μουσείου, είναι πραγματικά φωτογραφία. Μπορεί να είναι θέμα το μουσείο, αλλά το ξεπερνάει», δήλωσε στο περιθώριο των εγκαινίων ο Πλάτωνας Ριβέλλης.

Επίσης, υπογράμμισε ότι το πολύ σημαντικό στα μουσεία αυτά, δεν είναι μόνο αυτό που προβάλλουν ως μουσειακό περιεχόμενο, αλλά οι πολιτιστικές δραστηριότητες (σεμινάρια, συνέδρια) που φέρνουν στα μικρά μέρη, όπως η Δημητσάνα και το Σουφλί.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς διατηρεί δίκτυο επτά θεματικών μουσείων στην ελληνική περιφέρεια: Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. και Σ. Τσαλαπάτα στο Βόλο, Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη, Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί, Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή Λέσβου, Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο της Τήνου.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου και θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.