Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Αιγύπτου συμπληρώνει φέτος έξι χρόνια από την ίδρυσή της τον Δεκέμβριο του 2009 και βλέπει να πραγματοποιούνται όσα σχεδίασε ήδη από την ίδρυσή της.

– Τη διοργάνωση ενός κοινού επιστημονικού project που έγκειται στη δημοσίευση αιγυπτιακών ευρημάτων από ελληνικές θέσεις. Η έρευνα αυτή διενεργείται σε συνεργασία με σημαντικούς επιστήμονες του εξωτερικού και πολυπληθούς ομάδας ελλήνων συνεργατών από διάφορους τομείς. Ο γενικός συντονισμός είναι της ΕΕΜΑΑ.

– Τη συνδιοργάνωση με τη Βιβλιοθήκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τρίτη χρονιά της του Αιγυπτιολογικού Σεμιναρίου στην Αθήνα, με γενικό τίτλο «Η Αίγυπτος και οι άλλοι λαοί της Μεσογείου». Ο Richard Parkinson, στενός φίλος της εταιρείας και καθηγητής Αιγυπτιολογίας στην Οξφόρδη, θα είναι ένας από τους ομιλητές και θα παρουσιάσει την έκθεση του Nebamun στο Βρετανικό Μουσείο, την οποία ο ίδιος επιμελήθηκε.

– Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά υψηλής ποιότητας με τη στενή συνεργασία του εικαστικού-σκηνογράφου, Σωτήρη Στέλιου από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

– Τη δημιουργία ψηφιακής βιβλιοθήκης με περισσότερους από 1.000 συνδέσμους.

– Τον διαρκή εμπλουτισμό της ήδη υπάρχουσας έντυπης βιβλιοθήκης με αιγυπτιολογικά θέματα. Η βιβλιοθήκη, όταν συμπληρώσει τους 1.000 τόμους, θα δωρηθεί σε μία από τις επιστημονικές εξειδικευμένες βιβλιοθήκες των ξένων αρχαιολογικών σχολών στο όνομα της ΕΕΜΑΑ και θα εμπλουτίζεται διαρκώς.

Παράλληλα η ΕΕΜΑΑ εμπλουτίζει τον ιστότοπό της με κείμενα αρχαίας αιγυπτιακής λογοτεχνίας στα ελληνικά για πρώτη φορά και εγκαινιάζει το θεσμό των ψηφιακών περιοδικών εκθέσεων με πρώτο θέμα την ταρίχευση, και με την επιστημονική επιμέλεια της δρος ανθρωπολογίας Δέσποινας Μωυσίδου και της μουσειολόγου, Σόφης Στάθη.

Για να συνεχίσει δυναμικά το έργο της η ΕΕΜΑΑ προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να γίνει μέλος της. Τα μέλη της ΕΕΜΑΑ έχουν πρόσβαση στη σειρά «Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι και η λογοτεχνία τους» και στις ψηφιακές περιοδικές εκθέσεις, καθώς και ειδικές εκπτώσεις στα σεμινάρια και σε σειρά προιόντων της Εταιρείας.

Η συνδρομή για το 2015-2016 ανέρχεται στο ποσό των 25€ ανά άτομο ή 35€ ανά ζευγάρι και 15€ για τους φοιτητές.

Για την Αίτηση Εγγραφής Μέλους πατήστε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο της ΕΕΜΑΑ.