Χωρίς γιατρό και ηλεκτρονικό εισιτήριο παραμένει η Ακρόπολη εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Η τοποθέτηση γιατρού στον Ιερό Βράχο, που αποτελεί τον πρώτο σε επισκεψιμότητα ελληνικό αρχαιολογικό χώρο, είχε αποφασιστεί πέρυσι και για ορισμένους μήνες η θέση καλυπτόταν από ιατρούς οπλίτες.

Συγκεκριμένα, πέρυσι το καλοκαίρι ο τέως υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Τασούλας είχε ζητήσει από τον τέως υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη την απόσπαση ενός γιατρού γενικής Ιατρικής στην αρμόδια Α’ ΕΠΚΑ.

Εν συνεχεία, και μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, με απόφαση του τέως υπουργού Εθνικής Άμυνας, στο ιατρείο του αρχαιολογικού χώρου τοποθετήθηκε ιατρός οπλίτης. Αυτή την περίοδο όμως η θέση του ιατρού παραμένει κενή.

Όσον αφορά στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, η εφαρμογή του μετατίθεται για τη χειμερινή περίοδο, αφού ο πρώτος διαγωνισμός απέβη άγονος και ο επόμενος μειοδοτικός διαγωνισμός, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, σχεδιάζεται για τον Σεπτέμβριο.

Ο προγραμματισμός του υπουργείου Πολιτισμού προέβλεπε την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου αρχικά από την Ακρόπολη και άλλους έξι αρχαιολογικούς χώρους (Ολυμπιείο, Αρχαία Αγορά, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Ρωμαϊκή Αγορά, Κεραμεικός, Θέατρο Διονύσου).

Η εφαρμογή του μέτρου θα διευκολύνει σημαντικά τους χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται καθημερινά την Ακρόπολη, καθώς η αγορά των εισιτηρίων θα γίνεται και ηλεκτρονικά, μέσω ίντερνετ απ’ όλα τα σημεία του πλανήτη.

Τώρα, όμως, και όσο καθυστερεί η εγκατάσταση των απαραίτητων συστημάτων, οι επισκέπτες αναγκάζονται να περιμένουν στην ουρά για την έκδοση εισιτηρίου, και σε καιρικές συνθήκες όχι πάντα ευχάριστες, αν αναλογιστεί κανείς τον καύσωνα που πλήττει αυτές τις ημέρες τη χώρα.