Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της έκθεσης «Το όνειρο του συλλέκτη. Αντικείμενα ιδιωτικών συλλογών στο Μουσείο».

Στην έκθεση, η οποία προβλέπεται να διαρκέσει έως 31 Οκτωβρίου 2015, παρουσιάζονται αντικείμενα τα οποία αντιπροσωπεύουν το σύνολο των δωρεών που εμπλούτισαν κατά καιρούς τις συλλογές του Mουσείου. Πρόκειται για τις συλλογές των Μίμη Ι. Οικονόμου, Αλεξάνδρου Λέοντος Μελά και Ανδρέα Γ. Μπούζα, τις δωρεές νομισμάτων των Δημητρίου Β. Κακαϊδή και Αδώνιδος Κ. Κύρου, καθώς και τη δωρεά της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών.

Οι συναντήσεις προγραμματίζονται από Τρίτη έως Πέμπτη, κάθε πρωί στις 11.00, έως το τέλος Αυγούστου, και διαρκούν μία ώρα. Οι μικροί επισκέπτες θα κατασκευάσουν κοσμήματα, θα σχεδιάσουν αγγεία, θα παίξουν και θα συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από φοιτητές και φοιτήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών και Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης που πραγματοποιούν στο πρόγραμμα ΑΤΛΑΣ.

Για την επικοινωνία: Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, Πλατεία 25ης Μαρτίου 6. Τηλ.: 26510 01089, Fax: 26510 01052, e-mail: efaioa@culture.gr, url: www.amio.gr