Το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Διά Βίου Εκπαίδευσης για την προβολή και προώθηση του εθνικού πολιτιστικού προϊόντος», υλοποιεί το έργο «Διοργάνωση media park και εκπαιδευτικού κύκλου Θεσσαλονίκης» με στόχο την προβολή, τη διάδοση και την αξιοποίηση του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και ανακοινώνει την έναρξη του τέταρτου εκπαιδευτικού κύκλου κατάρτισης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποσκοπεί στην εκπαίδευση επαγγελματιών από τους κλάδους της δημοσιογραφίας, του πολιτισμού και του τουρισμού, καθώς και αποφοίτων και φοιτητών συναφών αντικειμένων, συνδυάζει τη μελέτη και την πρακτική της επικοινωνίας και του πολιτισμού και της δημοσιογραφίας με την ιστορία της τέχνης και την πνευματική ζωή. Παράλληλα, αποσκοπεί οι επωφελούμενοι των σεμιναριακών μαθημάτων κατάρτισης να αποκτήσουν ικανότητες ή δεξιότητες με στόχο το σχεδιασμό επικοινωνιακών δράσεων στο πλαίσιο προβολής και αξιοποίησης του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού.

Βασικός σκοπός του εγχειρήματος είναι η προσφορά γνώσεων και δεξιοτήτων γύρω από την επικοινωνία, τον ελληνικό πολιτισμό και τον τουρισμό με στόχο την καλύτερη προβολή τους στα μέσα επικοινωνίας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρθρώνεται διάμεσου 3 Θεματικών Ενοτήτων: «Πολιτισμός και Επικοινωνία», «Δημοσιογραφία και ΜΜΕ», «Εφαρμοσμένη Επικοινωνία».

Κάθε Θεματική Ενότητα προσφέρει έναν αριθμό ταχύρυθμων σεμιναριακών μαθημάτων. Τα σεμιναριακά μαθήματα, με βάση τις τρεις γενικές ενότητες, επιμερίζονται σε «διδακτικές ενότητες πιστοποίησης» (modules) έτσι ώστε να εξυπηρετούν καλύτερα τις ανάγκες των ωφελούμενων καθώς και να ανταποκρίνονται στον ταχύρυθμο χαρακτήρα της δια βίου μάθησης.

Οι διδακτικές ενότητες πιστοποίησης του εκπαιδευτικού κύκλου της Θεσσαλονίκη βρίσκονται στο σύνδεσμο http://kostispalamas.uoa.gr/?page_id=375

Τα μαθήματα είναι δωρεάν και θα γίνονται πρωινές και απογευματινές ώρες στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, ΑΠΘ, ενώ το οριστικό πρόγραμμα μαθημάτων θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ο τέταρτος κύκλος μαθημάτων θα ξεκινήσει στις 24 Αυγούστου 2015.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση έως την Κυριακή 19 Ιουλίου 2015 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://kostispalamas.uoa.gr/?page_id=387

Όσοι επιλεγούν θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά μέσω e-mail.

Το πρόγραμμα «Κωστής Παλαμάς» αποτελεί σύμπραξη της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους.

Ιστοσελίδα: http://kostispalamas.uoa.gr/

Ε-mail επικοινωνίας: mediaparkthessaloniki@gmail.com, τηλ. επικοινωνίας: 2310992065 (καθημερινά 10.00-13.00).