Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ανοίγει τις πύλες του στο 24ο Γυμνασίου Αθηνών, θέλοντας να αγκαλιάσει την προσπάθεια των μαθητών της Β’ τάξης και επιβραβεύοντας και αναδεικνύοντας την πολύ ενδιαφέρουσα εικαστική τους πρόταση. Το 24ο Γυμνάσιο Αθηνών συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Ιστορίες ζωής – Ιστορίες αλληλεγγύης: τα μουσειακά αντικείμενα ως πεδίο διερεύνησης της έννοιας της αλληλεγγύης στον πολιτισμό», στο πλαίσιο του οποίου εκπόνησε ένα ετήσιο πολιτιστικό πρόγραμμα. Στόχος του προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς και στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σε ζητήματα προστασίας τους, δρώντας ως ενεργοί πολίτες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος και με την υποστήριξη της καθηγήτριας εικαστικών, Ζωής Βισβάρδη, οι μαθητές δημιούργησαν διάφορα έργα. Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο παρουσιάζει 37 έργα που δημιουργήθηκαν με μελάνι και μολύβι με γραφή διακοσμητική, σε έκθεση με τίτλο «Άγγιγμα» η οποία θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Καφέ του μουσείου.

Παίρνοντας έμπνευση από το χέρι του Εφήβου των Αντικυθήρων, χέρια εφηβικά κρατούν τρυφερά και αναδεικνύουν αριστουργήματα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Με συμβολικό τρόπο οι μαθητές υπενθυμίζουν με ευαισθησία την ανάγκη για αρμονία, αλλά και δικαιοσύνη, συνεισφέροντας με τον τρόπο τους στον αγώνα για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα, αλλά και όλων των παράνομα εξαχθέντων αρχαιοτήτων, στη χώρα που τα γέννησε.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, και ώρα 18:00, και θα διαρκέσει έως τις 20 Ιουλίου 2015. Η είσοδος για το Καφέ είναι ελεύθερη. Πληροφορίες: 213 2144891 και 213 2144837.