Παρατείνεται, μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημειώνει, η έκθεση «Η Ευρώπη της Ελλάδος. Αποικίες και νομίσματα από τη Συλλογή της Alpha Bank», την οποία διοργανώνουν το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και η Νομισματική Συλλογή Alpha Bank. Η έκθεση θα παρουσιάζεται σε δύο Αίθουσες Περιοδικών Εκθέσεων του Μουσείου έως την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015.

121 αρχαία νομίσματα και 61 μοναδικά αρχαία αντικείμενα των ελληνικών αποικιών της Ευρώπης παρουσιάζονται στην έκθεση η οποία καταγράφει μεγάλη επισκεψιμότητα, καθώς το θέμα του Ελληνικού Αποικισμού εξακολουθεί να ελκύει το ενδιαφέρον του κοινού. Είναι ενδεικτικό ότι από την έναρξή της, στις 11 Απριλίου 2014, και έως τις 31 Μαρτίου 2015 την επισκέφθηκαν περί τα 115.000 άτομα.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, έχουν πραγματοποιηθεί ομαδικές ξεναγήσεις, ενώ διοργανώθηκε και η επιστημονική ημερίδα «Ελληνικός Αποικισμός: Νέα Δεδομένα, Σύγχρονες Προσεγγίσεις».

Την έκθεση πλαισιώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τολμηροί Εξερευνητές και Πρωτοπόροι Άποικοι» που απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, και δίνει την ευκαιρία στους μικρούς επισκέπτες, μεταξύ άλλων, να δημιουργήσουν τα δικά τους νομίσματα.