Σημαντικό αριθμό αρχαίων νομισμάτων και άλλων αρχαίων αντικειμένων είχε στην κατοχή του ένας 54χρονος, ιδιοκτήτης καταστήματος, που συνελήφθη την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, μετά από συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας.

Ειδικότερα, σε έρευνα που έγινε στο κατάστημα του 54χρονου, εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός αρχαίων νομισμάτων και συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 14 αρχαία χάλκινα νομίσματα της περιόδου από τον 4ο αιώνα π.Χ. μέχρι τον 4ο αιώνα μ.Χ., επτά αργυρά νομίσματα Ευρωπαίων ηγεμόνων, τρία χάλκινα νομίσματα της βυζαντινής περιόδου, τρία χάλκινα νομίσματα της οθωμανικής περιόδου, ένα αργυρό νόμισμα της οθωμανικής περιόδου, δύο χάλκινα νομίσματα και 25 χρυσές λίρες Αγγλίας.

Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αρχαία αντικείμενα και συγκεκριμένα: 22 χρυσά και χάλκινα αντικείμενα της οθωμανικής περιόδου έως και τον 20ό αιώνα, επτά μεταλλικά ελάσματα, τρία μεταλλικά απροσδιόριστα αντικείμενα και ένα χάλκινο βραχιόλι.

Τα αρχαία νομίσματα και αντικείμενα θα αποσταλούν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για περαιτέρω διερεύνηση και εξέτασή τους.