Εργαστήριο ζωγραφικής για παιδιά 9-12 χρονών, με τον ζωγράφο Διονύση Καμπόλη και την παιδαγωγό Γκέλυ Τζαμουράνη, διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Με αφορμή τις περιοδικές εκθέσεις για τον Ελ Γκρέκο και το Επέκεινα διοργανώνονται δύο κύκλοι 3 συναντήσεων:

1ος Κύκλος: Χιτώνες, πτυχές και υφάσματα. Από την αρχαιότητα στον Ελ Γκρέκο

Ημερομηνίες: Σάββατο 10, 17 και 24 Ιανουαρίου 2015, και ώρες 13:00-15:00

Η απεικόνιση των υφασμάτων με τις πτυχές και τις διαφορετικές υφές τους αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον και απαιτητικό θέμα στο σχέδιο και στη ζωγραφική, όχι μόνο γιατί απαιτούν τεχνική αρτιότητα από τον καλλιτέχνη, αλλά και γιατί με τα χρώματα και τις φόρμες τους ενισχύουν τη σύνθεση του εκάστοτε έργου.

Οι τρέχουσες εκθέσεις «ΕΠΕΚΕΙΝΑ – Ο Θάνατος και η Ζωή Μετά στην Αρχαιότητα» και «Ο θάνατος στο έργο του Γκρέκο» δίνουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να παρατηρήσουν, ταυτόχρονα, την αναπαράσταση των ενδυμάτων στην αρχαία ελληνική τέχνη (σε τοιχογραφίες, αγγεία, επιτύμβιες στήλες) και στα έργα του Ελ Γκρέκο και να δουν τις διαφορετικές αποδόσεις σε κάθε περίπτωση. Παράλληλα, θα έχουν στη διάθεσή τους υφάσματα, σαν νεκρή φύση, για να τα σχεδιάσουν, αρχικά, με μολύβι και κάρβουνο σε χαρτί, ενώ στην τελευταία συνάντηση αυτού του κύκλου, θα δημιουργήσουν τη δική τους σύνθεση, με τέμπερες σε καμβά.

2ος Κύκλος: Μορφές στις ταφικές σκηνές από την αρχαιότητα μέχρι τον Ελ Γκρέκο

Ημερομηνίες: Σάββατο 31 Ιανουαρίου, 7 και 14  Φεβρουαρίου 2015, και ώρες 13:00-15:00

Η απεικόνιση των μορφών, τα έντονα πολλές φορές συναισθήματα που αποτυπώνονται στις αφηγηματικές παραστάσεις των αγγείων και στα έργα του Γκρέκο, δίνουν την αφορμή στα παιδιά να δημιουργήσουν τις δικές τους συνθέσεις. Θα απομονώσουν μορφές και πρόσωπα, όπως του Αχιλλέα και της βασίλισσας των Αμαζόνων Πενθεσίλειας,  της Ιφιγένειας και του Αίαντα, καθώς και τα πρόσωπα από την «Ταφή του Χριστού» και τις δύο «Πιετά» του Γκρέκο, θα παρατηρήσουν τα συναισθήματα και το πώς αποδίδονται στα αγγεία και στους πίνακες και θα τα μεταφέρουν στα δικά τους έργα.

Στις δύο πρώτες συναντήσεις θα χρησιμοποιήσουν μολύβι και κάρβουνο σε χαρτί, ενώ στην τελευταία συνάντηση θα επιλέξουν μία από τις δημιουργίες τους και θα τη μεταφέρουν σε καμβά με τέμπερες.

Πληροφορίες

Συμμετοχή: €45. ΦΙΛΟΙ ΜΚΤ: €40 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο). Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €40. Συμμετοχή και στους δυο κύκλους  ζωγραφικής: €80 και για τα αδέλφια €70.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 7294220 (Δευτέρα-Παρασκευή: 10.00-13.00).