Πρόγραμμα με τίτλο «Κατάρτιση για το ευρύ κοινό σε θέματα Ιστορίας της Τέχνης και πολιτισμού» διοργανώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης που υλοποιεί.

Σκοπός του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει το ευρύ κοινό στο γνωστικό πεδίο της Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης, με βάση τα νέα πορίσματα της έρευνας και της επιστήμης. Το  πρόγραμμα θα παράσχει τη δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει και να εκτιμήσει τα μεγάλα έργα της ελληνικής, της ευρωπαϊκής και της αμερικανικής εικαστικής τέχνης σε μια ευρύτητα χρονική, από την Αναγέννηση μέχρι σήμερα, να ερευνήσει και να γνωρίσει την εικαστική γλώσσα, την ορολογία, τα μορφοπλαστικά στοιχεία, τα σύμβολα και το νόημά τους.

Στόχος είναι να γίνει αντιληπτή η ιστορική συνέχεια αλλά και οι αλλαγές στην τέχνη, οι οποίες σχετίζονται με τις μεταβολές των ιστορικών, πολιτικών, κοινωνικών συμφραζομένων, των πολιτιστικών επιδράσεων αλλά και ατομικών επιλογών. Θα δοθεί η δυνατότητα επαφής με εικαστικά έργα, αλλά και, με ποικίλους τρόπους και μεθόδους, προσέγγισης και ερμηνείας των έργων τέχνης, με στόχο την κατανόηση, την ανάλυση, την ερμηνεία, την αξιολόγηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και την κατανόηση των ιστορικών παραμέτρων των τεχνών,  το κοινωνικό τους περιεχόμενο, τη σύνδεσή τους  με όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης δράσης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν βεβαίωση συμμετοχής και πιστοποιητικό επιμόρφωσης.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως τις 05 Δεκεμβρίου 2014 και μόνον ηλεκτρονικά.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Δομής Δια Βίου Μάθησης ΑΠΘ (http://diaviou.auth.gr/)  ή και να επικοινωνούν με την υπεύθυνη γραμματειακής υποστήριξης και επιστημονική συνεργάτιδα του Προγράμματος, δρα Ιστορίας της Τέχνης Αναστασία Πάκα (apaka@hist.auth.gr, milpap@hist.auth.gr), τηλ. επικοινωνίας: 2310-997221 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.