Από τον Οκτώβριο του 2014, δύο ανανεωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ελληνική μουσική της Αρχαιότητας (ένα για στις δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού [Ε’ και Στ’] και ένα για το Γυμνάσιο) εντάσσονται στις εκπαιδευτικές δράσεις του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη. Την εκπαίδευση διεξάγει ο κ. Χρήστος Τερζής, διδάκτωρ και επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ειδικός Επιστήμονας της Ακαδημίας Αθηνών στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος DARIAH-GR.

Όλα ανεξαιρέτως τα Προγράμματα του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη απευθύνονται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και πραγματοποιούνται δωρεάν στους χώρους του Ιδρύματος (Πραξιτέλους 169 και Μπουμπουλίνας, Πειραιάς), οι οποίοι είναι πλήρως εξοπλισμένοι και διαμορφωμένοι για την υποδοχή των μαθητών.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα

Α. Για τους μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης του Δημοτικού: «Αρχαία Ελληνικά Μουσικά Όργανα». Αιτήσεις δεκτές: από 10 Οκτωβρίου 2014 έως 30 Ιανουαρίου 2015.

Β. Για τους μαθητές Γυμνασίου: «Φιλολογία και Αρχαιολογία ανασυνθέτουν τον ήχο της ελληνικής αρχαιότητας». Αιτήσεις δεκτές έως 31 Οκτωβρίου 2014.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Οι υπεύθυνοι των σχολικών μονάδων μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση που θα βρουν εδώ  και να την αποστείλουν στο φαξ 210 4296024 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@laskaridou.gr