Η Κνωσός συγκαταλέγεται στα 33 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους στα οποία έχει εφαρμοστεί το Eθνικό Πιλοτικό Πρόγραμμα Aναβάθμισης. Ωστόσο, ένα περιστατικό που αναφέρει ο δικτυακός τόπος ekriti.gr και το οποίο έλαβε χώρα στον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο καταδεικνύει ότι απέχουμε πολύ ακόμα από το να διαθέτουμε, έστω και 33, αρχαιολογικούς χώρους που θα μπορούν να προσφέρουν τις απαραίτητες υπηρεσίες στους χιλιάδες επισκέπτες που δέχονται καθημερινά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένα αγοράκι περίπου πέντε ετών χτύπησε στο κεφάλι, ενώ επισκεπτόταν με τους γονείς του το Ανάκτορο, και άρχισε να αιμορραγεί. Κινητοποιήθηκαν αμέσως οι φύλακες αλλά και οι ξεναγοί που βρίσκονταν στο σημείο, και το παιδί μεταφέρθηκε τελικά στο νοσοκομείο από μια ξεναγό.

Το περιστατικό δημιουργεί φυσικά προβληματισμό σχετικά με την ανάγκη παρουσίας γιατρού σε αρχαιολογικούς χώρους με μεγάλη επισκεψιμότητα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ανάμεσα στους επισκέπτες υπάρχουν ηλικιωμένα άτομα και παιδιά.