Ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το ARKKI (School of Architecture for children and Youth), με δραστηριότητες αρχιτεκτονικού παιχνιδιού, περιμένει αυτό το καλοκαίρι τα παιδιά ηλικίας από 7 έως 13 ετών, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.

Μέσα από παιχνίδια και κατασκευές τα παιδιά εξερευνούν με όλες τους τις αισθήσεις τον κόσμο και με τη φαντασία τους τον δημιουργούν από άλλη οπτική, έξω και πέρα από τα συνηθισμένα. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα ταλέντα και τις κλίσεις μέσα από δραστηριότητες που τους μαθαίνουν να πειραματίζονται, να σχεδιάζουν και να βλέπουν άμεσα το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους, που πάντα είναι πολύ εντυπωσιακό. Όλα τα προγράμματα ενδυναμώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας.

Κι όσο για την αρχιτεκτονική; Χρησιμοποιείται ως μέσο για να δώσει στα παιδιά τα δεκάδες ερεθίσματα που από τη φύση της έχει η επιστήμη αυτή, να τα βοηθήσει στη συγκρότηση της σκέψης, να τονώσει τη φαντασία, τη δημιουργικότητά τους και τελικά να τα κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους και να γίνουν οι «αρχιτέκτονες» του μέλλοντός τους.

Ο δεύτερος κύκλος ξεκινάει τη Δευτέρα 30 Ιουνίου με το εργαστήριο «Δούρειος Ίππος Ι» και συνεχίζεται την Τετάρτη 2 Ιουλίου με το εργαστήριο «Δούρειος Ίππος ΙΙ» στις 11.00 το πρωί.

Ημερομηνίες κύκλων: Α’ ΚΥΚΛΟΣ: Δευτέρα 23 Ιουνίου και Τετάρτη 25 Ιουνίου / B’ KYKΛΟΣ: Δευτέρα 30 Ιουνίου και Τετάρτη 1 Ιουλίου / Γ’ ΚΥΚΛΟΣ: Δευτέρα 7 Ιουλίου και Τετάρτη 9 Ιουλίου / Δ’ ΚΥΚΛΟΣ: Δευτέρα 14 Ιουλίου και Τετάρτη 16 Ιουλίου.

Ώρα: 11.00-13.00.

Κόστος εβδομάδας: 40 € (στην τιμή συμπεριλαμβάνονται τα υλικά που πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας για παιδιά).

Οι θέσεις είναι περιορισμένες ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα της διαδικασίας και τα αποτελέσματα να ανταποκρίνονται στα φινλανδικά πρότυπα. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 210 3611206 ή να επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο του Ιδρύματος (www.thf.gr)