Τμήματα αρχαιολογικού σχεδίου θερινής περιόδου διοργανώνει το Κέντρο Σπουδών Ελευθέρου και Γραμμικού Αρχιτεκτονικού Σχεδίου των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Κ. & Ε. Ζαχαράκη, με ημερομηνία έναρξης 25 Ιουνίου και λήξη 31 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαίδευση στο Ελεύθερο και το Γραμμικό Σχέδιο, με ιδιαίτερη έμφαση στις ανάγκες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια μιας αρχαιολογικής ανασκαφής και της ακόλουθης μελέτης-δημοσίευσης υλικού. Με μια βιωματική μέθοδο διδασκαλίας βασισμένη στο «ενσυνειδήτως παρατηρείν, το ταυτίζεσθαι και το ενσυνειδήτως ζειν», οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να ασκηθούν στις απαραίτητες τεχνικές άμεσης αποτύπωσης αρχιτεκτονικών και κινητών ευρημάτων καθώς και στα ανάλογα σχεδιαστικά προγράμματα ηλεκτρονικού υπολογιστή. Προσφέρονται έτσι τα απαραίτητα εφόδια σε όσους επιθυμούν να εργαστούν ως σχεδιαστές σε ανασκαφές καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να μετεκπαιδευτούν σε τομείς σχετικούς με την Αρχιτεκτονική.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις φάσεις, από τις οποίες κατά τη θερινή περίοδο του 2014, καλύπτονται οι δύο. Πρόκειται για εντατικά τμήματα που διενεργούνται τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη, με επιλογή για τους εκπαιδευόμενους πρωινού (08:00 – 14:00) ή απογευματινού τμήματος (14:30 – 20:30).

Οι υπόλοιπες δύο φάσεις της εκπαίδευσης καλύπτονται τη χειμερινή/εαρινή περίοδο (15 Σεπτεμβρίου-15 Ιουνίου), με μία εξάωρη προσέλευση ανά εβδομάδα.

Πληροφορίες:

Διεύθυνση: Νοταρά 17 Εξάρχεια, Αθήνα, Τ.Κ. 10683

Τηλέφωνο: 210 8810663 (ώρες επικοινωνίας 8.00 π.μ – 8.00 μ.μ.