«Πειραματικό Εργαστήριο Κεραμικής Κλασικών Χρόνων» διοργανώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κεραμιστών Αγγειοπλαστών Καλλιτεχνών Βορείου Ελλάδος. Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης από 12 έως 16 Μαΐου 2014 και απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Αρχαιολογίας, Μουσειολογίας και Συντήρησης.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα συζητηθούν θέματα σχετικά με την τεχνική, την τεχνολογία και τη διακόσμηση της κεραμικής, θα κατασκευαστούν χαρακτηριστικά σχήματα αγγείων της κλασικής αρχαιότητας και θα γίνει μία πειραματική προσέγγιση της τεχνικής του υαλώματος, της διακόσμησης και της διαδικασίας όπτησής τους. Συγχρόνως, θα πραγματοποιηθεί κατασκευαστική αναπαράσταση και λειτουργία αρχαίου κεραμικού κλιβάνου.

Παράλληλα, τις μέρες διεξαγωγής του εργαστηρίου θα λειτουργεί έκθεση έργων του Συλλόγου Κεραμιστών Αγγειοπλαστών Καλλιτεχνών Βορείου Ελλάδος, εμπνευσμένη από τις αρχαιότητες που εκτίθενται στην Αίθουσα του Ψηφιδωτού του Διονύσου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Κόστος συμμετοχής: 50€ κατά άτομο. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 50 άτομα.

Δηλώσεις συμμετοχής: δεκτές καθημερινά, 11.00-14.00μ.μ., στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, μέχρι και τις 30 Απριλίου 2014. Η καταβολή του κόστους συμμετοχής θα γίνεται προκαταβολικά, ταυτόχρονα με την κατάθεση της δήλωσης συμμετοχής. Για την επιλογή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εργαστήριο κεραμικής και την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στις αρχαιολόγους του ΑΜΘ κ.κ. Ηλέκτρα Ζωγράφου και Ευαγγελία Τσαγκαράκη  (2310 830538).

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Εντός των προσεχών ημερών θα αναρτηθεί και αναλυτικό πρόγραμμα του εργαστηρίου κεραμικής στην ιστοσελίδα του ΑΜΘ (www.amth.gr).