«Ο Όθων Α. Ρουσόπουλος και η συντήρηση των χάλκινων αρχαιοτήτων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας στις αρχές του 20ου αιώνα. Φως μέσα από τα τεκμήρια του Ιστορικού Αρχείου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας» είναι ο τίτλος διάλεξης που θα δώσει η συντηρήτρια αρχαιοτήτων και Προϊσταμένη του Τμήματος Συντήρησης της Β’ ΕΠΚΑ Γεωργιάννα Μωραΐτου.

Ο Όθων Α. Ρουσόπουλος (1856-1922), χημικός, υφηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία μετέφερε και εφήρμοσε τεχνογνωσία συντήρησης στην Ελλάδα και ήδη από το 1892 καινοτόμησε επινοώντας δική του μέθοδο ηλεκτροχημικής αναγωγής του χαλκού. Στη διάλεξη η κα Μωραΐτου θα παρουσιάσει το βιογραφικό του καθώς και άγνωστες πτυχές της υπηρεσίας του στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο διανθισμένες με αποσπάσματα από τον Τύπο της εποχής.

Η διάλεξη, την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων του Ιστορικού Αρχείου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Απριλίου 2014, στις 18.30 στο κτίριο του Ιστορικού Αρχείου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας (Ψαρομηλίγκου 22, Θησείο).