Μετά την επιτυχία του περσινού πρώτου bazaar βιβλίων, χάρη στη μεγάλη ανταπόκριση των φίλων του βιβλίου, το Μουσείο Μπενάκη οργανώνει το δεύτερο bazaar στο Κτήριο της οδού Πειραιώς, από την Πέμπτη 27 μέχρι και την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014, στις ώρες λειτουργίας του κτηρίου (Πέμπτη, Κυριακή: 10:00-18:00, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00-22:00).

Στο φετινό bazaar θα διατεθούν 244 τίτλοι, που έχουν εκδοθεί από το Μουσείο Μπενάκη, με έκπτωση 50% και 70% επί της λιανικής τιμής πώλησής τους.

Οι θεματικές κατηγορίες των εκδόσεων καθρεφτίζουν τη φυσιογνωμία, τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες του Μουσείου Μπενάκη και εκτείνονται από την Κλασική Ελλάδα, τον Βυζαντινό πολιτισμό, τη Λαογραφία, τη Νεοελληνική Ζωγραφική, τη Γλυπτική και την Ευρωπαϊκή Τέχνη, μέχρι τη Φωτογραφία και την Αρχιτεκτονική.

Ενδεικτικά, ανάμεσα στα βιβλία που θα διατεθούν φέτος είναι: Αθήνα 1839-1900. Φωτογραφικές μαρτυρίεςGhika και η Ευρωπαϊκή Πρωτοπορία του ΜεσοπολέμουΚυριάκος ΚρόκοςΝικόλαος Τομπάζης (1894-1986). ΙνδίεςΕλλάδαΙ. Μόραλης. Άγγελοι, μουσική, ποίησηΚάρολος Κουν. Οι παραστάσειςΟ κόσμος του Διονύση ΦωτόπουλουΦωτογραφικόν Πρακτορείον «Δ. Α. Χαρισιάδης»Κώστας Μπαλάφας. Η χώρα μου, κ.ά.

BAZAAR 2014_ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά

Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Μαρτίου, από τις 12.00 έως τις 15.00, στο πλαίσιο του bazaar, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη προτείνει στα παιδιά μία πρωτότυπη δράση με τίτλο «Από τα Βιβλία μου», εμπνευσμένη από τον γοητευτικό κόσμο των βιβλιοθηκών.

Με αφορμή τα Ex Libris διάσημων ανθρώπων που συνδέθηκαν με το Μουσείο Μπενάκη, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συνθέσουν το δικό τους χαρακτηριστικό μικρό θέμα, και να το τυπώσουν με μία τεχνική της χαρακτικής. Αργότερα, θα μπορούν με αυτό να σφραγίζουν και να ξεχωρίζουν τα βιβλία της βιβλιοθήκης τους.