Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Εκδηλώσεις
Έκθεση με τίτλο «Τάσσος Τριανταφύλλου, Ταυτότητες. Το Μπαλουκλή και οι Ρωμιοί της Πόλης τον 19ο αιώνα» παρουσιάζεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.
- +
από Archaeology Newsroom

Παράλληλες δράσεις στο πλαίσιο της έκθεσης του Τάσσου Τριανταφύλλου

Στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Τάσσος Τριανταφύλλου, Ταυτότητες. Το Μπαλουκλή και οι Ρωμιοί της Πόλης τον 19ο αιώνα», που παρουσιάζεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο από τις 10 Ιανουαρίου έως τις 27 Απριλίου 2014 διοργανώνονται ξεναγήσεις και θεατρικά δρώμενα από τους συντελεστές της έκθεσης. Αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων περιλαμβάνει τα εξής:

– Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 (12:00): το κοινό θα ξεναγηθεί από τον δρα Αντώνη Τσάκαλο, αρχαιολόγο και επιμελητή της έκθεσης.

– Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014 (20:00): η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης Ιωάννα Αλεξανδρή θα ξεναγήσει τους επισκέπτες και η ιστορικός Σοφία Γιαννιώτη θα αναγνώσει κείμενα από το έργο της Μαρίας Ιορδανίδου «Λωξάντρα».

– Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 (12:00): ο δρ Αντώνης Τσάκαλος θα πραγματοποιήσει ξενάγηση.

– Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014 (20:00): το κοινό μετά την ξενάγηση του δρος Αντώνη Τσάκαλου θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το θεατρικό δρώμενο, βασισμένο στο βιβλίο «Λωξάντρα», από τη Σοφία Γιαννιώτη.

– Κυριακή 6 Απριλίου 2014 (12:00): θα διεξαχθεί ξενάγηση από την Ιωάννα Αλεξανδρή.

– Κυριακή 13 Απριλίου 2014 (12:00): ο δρ Αντώνης Τσάκαλος θα ξεναγήσει τους επισκέπτες.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων αυτών θα παρίσταται και ο ίδιος ο καλλιτέχνης, ο οποίος θα συνομιλεί με το κοινό. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα και θα δοθούν διαλέξεις.

Η έκθεση συνδυάζει αρχαιολογικό και νεότερο υλικό, επιδιώκοντας να εντάξει τη σύγχρονη δημιουργία μέσα στα κοινωνικο-πολιτικά συμφραζόμενα της Κωνσταντινούπολης του 19ου αιώνα, και έτσι να παρουσιάσει ένα εκθεσιακό σύνολο με χρονολογική, γεωγραφική, κοινωνικο-πολιτική αλλά και καλλιτεχνική συνάφεια.