Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ιπποκρατική Ιατρική» διοργανώνουν το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Ηπειρωτικών Σπουδών και η 8η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Ιπποκρατική Ιατρική δια μέσου των αιώνων» που πραγματοποιείται στο Ιτς Καλέ, στο Κάστρο Ιωαννίνων (10 Ιανουαρίου – 1 Μαρτίου 2014).

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στην ιατρική στους αρχαίους και βυζαντινούς χρόνους και τη βαρύνουσα σημασία της διαχρονικά. Η δράση απευθύνεται σε μαθητές/τριες Δημοτικού (Γ΄-Δ΄ Τάξη) και θα πραγματοποιείται στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων του Ιτς Καλέ, στο Κάστρο Ιωαννίνων, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη από τις 16 Ιανουαρίου έως και τις 27 Φεβρουαρίου 2014, και ώρες 10.30-11:30 και 12.00-13:00.

Τα παιδιά με ευχάριστο τρόπο μέσα από παρουσίαση εικόνων (powerpoint) καθώς και με κατευθυνόμενη συζήτηση (μαιευτική) και διαδραστικά παιχνίδια (κρυπτόλεξα, παζλ, επιτραπέζια παιχνίδια κ.ά.) θα προσεγγίσουν τα εκθέματα και βάσει ενός εκπαιδευτικού σχεδιασμού θα δημιουργήσουν νοήματα και συσχετισμούς με τη δική τους ζωή.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από την Αγγελική Πανάτση, αρχαιολόγο του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Ηπειρωτικών Σπουδών, και τη Δήμητρα Παπαϊωάννου, αρχαιολόγο της 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Για τη συμμετοχή στα παραπάνω πρόγραμμα είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και η συνεννόηση με τους υπεύθυνους του εκπαιδευτικού προγράμματος: (τηλ. 2651025989, 2651039580, κ. Δήμητρα Παπαϊωάννου).