Τον διορισμό του νέου διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) χαιρετίζει, με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΥΠΠΟ (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ), εκφράζοντας την ικανοποίησή της, καθώς, όπως αναφέρει, μπαίνει τέλος στο κενό διοίκησης που είχε δημιουργηθεί στο Ταμείο.

«Γνωρίζοντας τα προβλήματα και τον σημαντικό ρόλο που πρέπει το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) να διαδραματίσει, έχουμε την πεποίθηση ότι θα έπρεπε να είναι ακόμα πιο έντονη η παρουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων, γιατί γνωρίζουν απολύτως τα προβλήματα και είναι ταγμένοι στον στόχο της ανάπτυξης του ΤΑΠΑ. Εμείς οι εργαζόμενοι θα βοηθήσουμε τις δράσεις της νέας διοίκησης για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του Ταμείου» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ. Επίσης, ζητά να υπάρξουν άμεσα «παραγωγές προϊόντων για κάθε οικονομική δυνατότητα, πωλητήρια παντού και φυσικά μόνιμο προσωπικό για την εξυπηρέτηση των οικονομικών στόχων και των επισκεπτών».

Η σύνθεση του νέου ΔΣ είναι η ακόλουθη:

Πρόεδρος, ο Θεόδωρος Σούμπασης (οικονομολόγος, διδάκτορας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Βιένης, τ. ανώτατο διευθυντικό στέλεχος τράπεζας) και μέλη, ο Ιωάννης Τσακοπιάκος (υπάλληλος της Διεύθυνσης Συντήρησης του ΥΠΠΟΑ), ο Χρήστος Βλασσόπουλος (δικηγόρος), η Κυριακή Ζερβού (δικηγόρος), ο Αριστοτέλης Παπατζανάκης (οικονομολόγος), ο Νικόλαος Καυκάλας (πολιτικός μηχανικός) και η Βικτωρία Δερδεμέζη (δικηγόρος).