Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία προσκαλεί τους μαθητές της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων της Αττικής να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρουσιάζει στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου (κτίριο της Βουλής των Ελλήνων), στο πλαίσιο της έκθεσης «Χαρίλαος Τρικούπης, Έκθεση Ιστορικών Κειμηλίων της Οικογένειας Τρικούπη».

Περισσότεροι από 700 μαθητές 29 Γυμνασίων παρακολούθησαν, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου σχολικού έτους, αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αξιολογώντας το πολύ θετικά.

Το θέμα του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η αρχή της δεδηλωμένης και τα ιστορικά της συμφραζόμενα κατά την εποχή του Τρικούπη, η κατάδειξη της σημασίας της ως θεμελιώδους στοιχείου του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, καθώς και η επισήμανση πως εξακολουθεί και σήμερα να αποτελεί αυτονόητο χαρακτηριστικό κάθε κοινοβουλευτικού καθεστώτος.

Μετά το τέλος του προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει βιωματικές, συμμετοχικές και διαλογικές δραστηριότητες, οι μαθητές επισκέπτονται την αίθουσα της Ολομέλειας, ή παρακολουθούν για λίγο τη συνεδρίαση της Βουλής από τα θεωρεία.

Χρόνος διεξαγωγής προγράμματος: 16 Οκτωβρίου 2013 – 28 Φεβρουαρίου 2014.

Ημέρες διεξαγωγής: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή.

Ώρα έναρξης: 12.00. Συνολική διάρκεια: 90 λεπτά.

Αριθμός συμμετεχόντων: μέχρι 30 μαθητές

Τηλέφωνα για ραντεβού: καθημερινά (9:00-16:00) 210 3692106, 210 3692429

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος: http://foundation.parliament.gr