Επαναλειτουργεί από την Τετάρτη 17 Ιουλίου το ανακαινισμένο Μουσείο Θεοφίλου. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν σε έναν περίπου χρόνο από την έναρξή τους και είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός κατάλληλου περιβάλλοντος για τη δημιουργία των έργων του μεγάλου λαϊκού ζωγράφου.

Κατά τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν αντικαταστάθηκε η σκεπή του κτιρίου, έγινε εγκατάσταση θέρμανσης και κατάλληλου φωτισμού. Ακόμη φτιάχτηκαν οι ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές εγκαταστάσεις του κτιρίου που περιλαμβάνουν τον κλιματισμό, το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, την αποστράγγιση και την πυρόσβεση.

Η ανακαίνιση του κτιρίου κόστισε 171.000 ευρώ και το ποσό αυτό χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από πιστώσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης – Επιχειρησιακό πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.

Εκτός από την ανακαίνιση του κτιρίου, στο υπουργείο Πολιτισμού στάλθηκαν 51 πίνακες που ήθελαν συντήρηση, κόστος το οποίο ανέλαβε το ίδιο το υπουργείο. Από αυτούς έχουν συντηρηθεί μέχρι τώρα 30 πίνακες και αναμένεται η ολοκλήρωση της συντήρησης των υπολοίπων, ώστε να επιστρέψουν όλοι μαζί στο Μουσείο.

Σήμερα, στο Μουσείο φιλοξενούνται 35 πίνακες που δεν εστάλησαν στην Αθήνα καθώς διατηρούνταν σε καλή κατάσταση. Τα συγκεκριμένα έργα που εκτίθενται στο Μουσείο ανήκουν στην ώριμη περίοδο της ζωγραφικής του καλλιτέχνη.

Το μουσείο θα λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.