Οι σχέσεις που έχουν οι διατροφικές και μαγειρικές επιλογές και συνήθειες, οι πρακτικές κατανάλωσης, οι γεύσεις και οι συνταγές, οι διαπολιτισμικές ανταλλαγές και η νοσταλγία με τη μνήμη και την ταυτότητα (ατομική, ταξική, ομαδική, τοπική, εθνική, εθνοτική κ.λπ.), από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα και στη διασπορά θα εξεταστούν στο πλαίσιο του 2ο Συμποσίου Ελληνικής Γαστρονομίας.

Το Συμπόσιο, που έχει θέμα «Φαγητό, Μνήμη και Ταυτότητα στην Ελλάδα και στην Ελληνική Διασπορά» και θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Ιουλίου 2013 στο παλιό σχολείο του Αμαρίου Ρεθύμνου, διοργανώνουν η ανεξάρτητη ερευνήτρια της ιστορίας της ελληνικής διατροφής και γαστρονομίας Μαριάννα Καβρουλάκη και η Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης.

Τα θέματα προσεγγίζονται τόσο από επιστήμονες και επαγγελματίες που προέρχονται από διάφορους χώρους όσο και από καλλιτέχνες. Η Μαρία Τσουκνάκη, η Κατερίνα Φανουράκη, η Γιώτα Κότικα, η Iνώ Βαρβαρίτη, η Περσεφόνη Μύρτσου και η Eugenia Demeglio θα πλαισιώσουν με τα έργα τους το φετινό συνέδριο.

Παραδοσιακά, οι εργασίες κάθε ημέρας κλείνουν με ένα δείπνο για τους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες, το οποίο προσφέρει απόλαυση αλλά και τροφή για συζήτηση.

Για το πρόγραμμα του συμποσίου μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.hellenicgastronomy.wordpress.com