«Οι καθυστερήσεις των έργων διάνοιξης του μετρό Θεσσαλονίκης δεν οφείλονται στην αρχαιολογική έρευνα. Παραμένουμε σταθεροί στις αποφάσεις μας για τη διεκδίκηση των αρχαιολογικών χώρων και την παραμονή “in situ” (στο σημείο ακριβώς όπου βρέθηκαν) των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν κατά τις εργασίες του Μετρό στο σταθμό Βενιζέλου. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Την περασμένη Δευτέρα κατατέθηκε ήδη η προσφυγή του Δήμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Δεν θα κάνουμε πίσω αν δεν γίνει η αναπομπή της απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με την πορεία των έργων και τη διάσωση των αρχαιοτήτων της Μέσης οδού που αποκαλύφθηκαν στο σταθμό Βενιζέλου του μετρό της πόλης.

«Άλλοι είναι οι λόγοι –κι όχι οι αντιδράσεις των αρχαιολόγων και ολόκληρου του δήμου για τη διατήρηση των αρχαιοτήτων– για τις καθυστερήσεις των έργων του μετρό», κατέληξε ο κ. Μπουτάρης.

Η ενημέρωση από τον δήμαρχο για την υπόθεση των υπόγειων αρχαιοτήτων του σταθμού «Βενιζέλου» του μετρό έγινε εμβόλιμα από τον δήμαρχο κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την επικείμενη διοργάνωση της 4ης Βiennale Σύγχρονης Τέχνης του ερχόμενου Σεπτεμβρίου κι ενώ τόνιζε πως «ο πολιτισμός και η αρχαιολογική κληρονομιά της πόλης αποτελούν –μεταξύ άλλων– και ένα τεράστιο στοιχείο οικονομικής δυνατότητας για την τουριστική και πνευματική “εκμετάλλευσή” τους».