Από τις 8 έως τις 12 Μαΐου και μόνο για πέντε ημέρες, η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 11:00 έως τις 20:00, με ειδικές εορταστικές δραστηριότητες. Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν εντυπωσιακά πειράματα και θα εφαρμόσουν αρχές της Μηχανικής, δημιουργώντας τις δικές τους κατασκευές εκτόξευσης!

Το πρόγραμμα της ενότητας «Εκρηκτική… Λαμπρή» περιλαμβάνει:

— 13:30-14:10: Επίδειξη Πειραμάτων: «Η Επιστήμη των αυγών» (προτείνεται για παιδιά άνω των 8 ετών και ενήλικες).

Αυτή την άνοιξη, μετά το Πάσχα, η ομάδα των πειραμάτων θα δοκιμάσει τα «όρια» των αυγών! Τι παθαίνουν άραγε τα αυγά σε ακραίες συνθήκες ψύχους; Πώς μπορούμε να τα μαγειρέψουμε χωρίς να τα θερμάνουμε; Στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας τα αυγά κάνουν και… «μπαμ»! Και φυσικά δεν λείπουν τα πυροτεχνήματα και τα κεριά από το εορταστικό πρόγραμμα! Τέλος, στην επίδειξη αυτή τα παιδιά θα αποχαιρετήσουν την άνοιξη και θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παγωτό φτιαγμένο με τις μεθόδους της μοριακής γαστρονομίας!

— 15:30-17:30: Διαδραστικό εργαστήρι: «Εκτόξευση στο νησί του Πάσχα» (προτείνεται για παιδιά άνω των 8 ετών και ενήλικες).

Σε αυτή τη διασκεδαστική δραστηριότητα, τα παιδιά θα βρεθούν αντιμέτωπα με μία μεγάλη πρόκληση. Μετά τις ημέρες των γιορτών, μία παρέα από κοτοπουλάκια απευθύνονται σε αυτά για βοήθεια: θέλουν να γυρίσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται στο νησί του Πάσχα, όμως δεν έχουν δυνάμεις για να πετάξουν ως εκεί, αφού μόλις βγήκαν από το αυγό τους! Πρέπει, λοιπόν, τα παιδιά να σκεφτούν πώς θα… εκτοξευτούν ως εκεί!

Τα παιδιά θα βασιστούν στις ιδέες του Αρχιμήδη και του Da Vinchi, αλλά και στα παιχνίδια των παιδικών μας χρόνων.

Πληροφορίες

Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση, μπορείτε όμως να τις παρακολουθήσετε με το εισιτήριο της Διαδραστικής Έκθεσης, το οποίο είναι ημερήσιο. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σημειώνεται επίσης ότι υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936177143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: rd@eugenfound.edu.gr

Περισσότερες πληροφορίες για τη Διαδραστική Έκθεση μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ευγενίδου: http://www.eugenfound.edu.gr.

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με την κα Λήδα Αρνέλλου, τηλ. 2109469640, email: arnellou@eugenfound.edu.gr (Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, Παλ. Φάληρο, είσοδος από Πεντέλης 11).