Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε, ύστερα από θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου, το έργο της στερέωσης, αποκατάστασης και συντήρησης τοιχογραφιών του ιερού ναού της Παναγίας στο Αρκουδόρεμα Αρκαδίας, με συνολικό προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης 330.000 ευρώ.

Το Αρκουδόρεμα, που βρίσκεται στις πλαγιές του Μαινάλου, είναι ένα από τα ιστορικά χωριά της Πελοποννήσου, τα οποία, λειτουργώντας ως καταφύγια αλλά και ορμητήρια των κλεφτών της επανάστασης του 1821, έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εποχή της Τουρκοκρατίας.

Μοναδικό απομεινάρι του παλαιού αυτού χωριού αποτελεί ο ναός της Παναγίας, χαρακτηρισμένος ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το 1984. Πρόκειται για μονόκλιτη βασιλική διακοσμημένη στο εσωτερικό με τοιχογραφίες. Σε εντοιχισμένη λίθινη επιγραφή, η οποία σώζεται παραπλεύρως της εισόδου, αναφέρεται ως έτος κατασκευής του ναού το 1719.

Το έργο εστιάζει στην αντιμετώπιση των δομικών, οικοδομικών και αισθητικών προβλημάτων που θέτουν σε κίνδυνο τη διατήρηση του ναού, απειλούν τις τοιχογραφίες που κοσμούν το εσωτερικό του και υποβαθμίζουν την ιστορική του αξία.