Δεκάδες ερασιτέχνες φωτογράφοι της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης απαθανάτισαν την επιβλητική ομορφιά του Μεγάλου Θεάτρου της Γόρτυνας.

Οι φωτογράφοι ενημερώθηκαν από την Προϊσταμένη της ΚΓ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων, Αθανασία Κάντα και τους αρχαιολόγους για την ιστορία του Μεγάλου Θεάτρου της Αρχαίας Γόρτυνας, για την πορεία των μέχρι τώρα ανασκαφών, αλλά για τα ανεκτίμητα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Κίνηση Πολιτών «Προσκήνιον» σε συνεργασία με το Δήμο Γόρτυνας και την ομάδα των αρχαιολόγων που είναι υπεύθυνοι για την ανασκαφή και έφεραν στο φως το μεγαλοπρεπές μνημείο. Στόχος της συνάντησης, σύμφωνα με την πρόεδρο του «Προσκηνίου», Βαγγελιώ Σχοιναράκη, ήταν η μεταλαμπάδευση των γνώσεων των αρχαιολόγων προς τους επισκέπτες καθώς και η προβολή του μνημείου, αφού οι εικόνες που τράβηξαν τα μέλη της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης, αναμένεται να κάνουν τον γύρο του κόσμου, μέσω του διαδικτύου.

«Από το 2008», ανέφερε, «έχει ξεκινήσει μια σοβαρή και υπεύθυνη προσπάθεια για την ανασκαφή στο χώρο όπου βρισκόταν το Ρωμαϊκό Θέατρο της Γόρτυνας. Η προσπάθεια που άρχισαν ο Σταύρος Μπένος και η τότε Νομαρχία Ηρακλείου απέδωσε καρπούς αφού ξεκίνησαν οι ανασκαφές και αποκαλύφθηκε αυτό το σπουδαίο έργο».

Παράλληλα σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, που χαιρέτησε την εκδήλωση ευχήθηκε να προχωρήσουν με ομαλή ροή οι ανασκαφές, ώστε στο εγγύς μέλλον να είναι εφικτή η φιλοξενία σύγχρονων εκτελέσεων του αρχαίου δράματος αλλά και άλλων εκδηλώσεων στο χώρο, οι οποίες θα προβάλουν το Δήμο Γόρτυνας στα πέρατα της υφηλίου.