Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη ο Αναπληρωτής Υπουργός επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαιολογικό μουσείο της Αμφίπολης Σερρών, κατόπιν πρόσκλησης του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο κ. Τζαβάρας συνεχάρη το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που συνεισέφεραν οικονομικά στην εξέλιξη των ανασκαφών και ανακοίνωσε ότι θα δοθούν αρχικά 50.000 ευρώ για την ολοκλήρωση της ανασκαφής, ενώ στις αρχές Μαρτίου το έργο θα ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και θα χρηματοδοτηθεί στο σύνολό του από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια της ΚΗ’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κατερίνα Περιστέρη, οι ανασκαφές προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς μετά και την οικονομική ενίσχυση των 50.000 ευρώ, τον περασμένο Νοέμβριο, από το υπουργείο Πολιτισμού, που επετεύχθη ύστερα από την παρέμβαση του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρου Καράογλου.

Μέχρι τώρα οι ανασκαφές έχουν φέρει στο φως το μεγαλύτερο μέρος του περίβολου τάφου, που υπολογίζεται ότι είναι 500 μέτρα και εικάζεται ότι πρόκειται για τάφο σημαντικής προσωπικότητας της εποχής.