Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ιδρύματος Γιάννη Τσαρούχη με το Μουσείο Μπενάκη, στο κτήριο της οδού Πειραιώς φιλοξενείται η έκθεση «Γιάννης Τσαρούχης. Μελέτες για 17 θέματα». Κατά τη διάρκεια της έκθεσης το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη θα διοργανώσει ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για το νεαρό κοινό.

Με τα συνοδευτικά αυτά εκπαιδευτικά προγράμματα οι νεαροί φιλότεχνοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το έργο του Γιάννη Τσαρούχη μέσα από μια εντελώς διαφορετική σκοπιά. Θα γνωρίσουν μέσα από μελέτες, ανέκδοτες φωτογραφίες και πρωτότυπο αρχειακό υλικό από το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη τη δημιουργική διαδικασία που ακολουθούσε ο ζωγράφος προκειμένου να αποδώσει σημαντικά θέματα που τον απασχόλησαν από τα νεανικά του χρόνια ως την ωριμότητά του. Έτσι, οι μαθητές θα βρεθούν νοερά μέσα στο εργαστήριο του καλλιτέχνη, ενώ παράλληλα θα γευτούν τον κόσμο της έρευνας και της μελέτης που χαρακτηρίζει τη ζωγραφική του Γιάννη Τσαρούχη. Ταυτόχρονα, θα έχουν τη δυνατότητα να μετέχουν στη δημιουργική πράξη μέσα από διαρκή διάλογο, θεατρικά παιχνίδια και εικαστικές δραστηριότητες που ζωντανεύουν τις ξεναγήσεις.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα διοργανώνονται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή 10.00-15.00, σε σχολικές ομάδες των 40 περίπου ατόμων, κατόπιν συνεννόησης. Απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων και το κόστος συμμετοχής είναι €3 το άτομο (διάρκεια προγράμματος 2 ώρες περίπου).

Στο ίδιο πλαίσιο, θα πραγματοποιηθεί το εορταστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξιδεύοντας σε γιορτινές ιστορίες με τα φτερά του Γιάννη Τσαρούχη». Οι αυτοτελείς συναντήσεις για παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού, οι οποίες θα περιλαμβάνουν κατασκευές και θεατρικά παιχνίδια, θα πραγματοποιηθούν στις 20-23 και 27-30 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 10.30-13.00. Για τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα απαιτείται η κράτηση θέσης, ενώ το κόστος συμμετοχής είναι €8 το άτομο.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Βασιλική Τζούτη (Θεατρολόγος, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ιδρύματος Γιάννη Τσαρούχη), Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη, Πλουτάρχου 28, Μαρούσι 151 22, 210 8062 636-7 (www.tsarouchis.gr, info@tsarouchis-museum.org.gr).