Την ανάδειξη και αναστήλωση του θεάτρου της Αρχαίας Σικυώνας αναλαμβάνει το σωματείο «Διάζωμα». Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στην Κόρινθο, αντιπροσωπείας του σωματείου με επικεφαλής τον πρόεδρό του και πρώην υπουργό Πολιτισμού Σταύρο Μπένο, τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργο Δέδε, τον δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον προϊστάμενο της ΛΖ′ Εφορείας Αρχαιοτήτων Κωνσταντίνο Κίσσα.

Κατά τη σύσκεψη, συζήτησαν την άμεση προώθηση των διαδικασιών για την ανασκαφή και την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Σικυώνας, ενώ αμέσως μετά επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο κι ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους, με στόχο την έναρξη των εργασιών για την πολυαναμενόμενη αναστήλωση του θεάτρου της Αρχαίας Σικυώνας.

Ο Γιώργος Δέδες υπογράμμισε ότι, το αρχαίο θέατρο της Σικυώνας από το ερχόμενο καλοκαίρι που θα ξεκινήσουν και οι εργασίες ανασκαφής και ανάδειξης, θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες της πολιτισμικής, τουριστικής, οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης του τόπου κι ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, με ειδική αναφορά στον πρόεδρο του σωματείου «Διάζωμα» Σταύρο Μπένο, τον οποίο και χαρακτήρισε ως «ψυχή» της προσπάθειας.

Τέλος, ο Σταύρος Μπένος χαρακτήρισε το θέατρο της Αρχαίας Σικυώνας ως ένα από τα κορυφαία θέατρα παγκοσμίως και δικαιολόγησε με τον τρόπο αυτό την ιδιαίτερη ζέση των πολιτών για την ανάδειξή του. Ολοκληρώνοντας, τόνισε πως έχουν εξασφαλιστεί όλα τα εχέγγυα για την ανάδειξη και την προστασία του μνημείου.