Με το βλέμμα στραμμένο όχι μόνο σε ένα ειδικό ακροατήριο αλλά και σε ένα ευρύτερο κοινό που τα τελευταία χρόνια δείχνει αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ιστορία της τέχνης στην Ελλάδα, η Εταιρεία Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης (ΕΕΙΤ) και το Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, συνδιοργανώνουν το Δ′ Συνέδριο Ιστορίας της Τέχνης με γενικό τίτλο «Ερευνητικά ζητήματα στην ιστορία της τέχνης: από τον ύστερο Μεσαίωνα έως την εποχή μας».

Πρόκειται για έναν θεσμό που ξεπερνά πλέον τη δεκαετία και που μετρά ήδη τρεις επιτυχημένες διοργανώσεις.

Το πρώτο Συνέδριο πραγματοποιήθηκε το 2000 (Πανεπιστήμιο Κρήτης) και έθεσε τις βάσεις για την ίδρυση της Εταιρείας Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης. Το δεύτερο συνέδριο, που τέθηκε υπό την αιγίδα της ΕΕΙΤ, πραγματοποιήθηκε το 2005 (Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών) και το τρίτο το 2007 (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).

Στη διάρκεια του Δ′ Συνεδρίου θα παρουσιαστούν σαράντα τρεις ανακοινώσεις από ιστορικούς τέχνης που ζουν στην Ελλάδα ή το εξωτερικό και εργάζονται σε όλα τα επίπεδα της ακαδημαϊκής έρευνας (υποψήφιοι διδάκτορες, ανεξάρτητοι ερευνητές, πανεπιστημιακοί, επιμελητές μουσείων κ.ά.).

Πού και πότε

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (αίθουσα De Chirico), Πειραιώς 256, Αγ. Ιωάννης Ρέντης. 30 Νοεμβρίου-2 Δεκεμβρίου 2012 (9.30-14.00 και 16.30-20.00).

Είσοδος ελεύθερη.