Από σήμερα η στήλη του «Ημερολoγίου θυσιών του Θορικού», η οποία επεστράφη στην Ελλάδα από το J. Paul Getty Museum, θα εκτίθεται πλέον στη μόνιμη έκθεση του Επιγραφικού Μουσείου. Το κείμενο της επιγραφής, το οποίο βρέθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Κερατέας, ήταν γνωστό από τη δεκαετία του 1960, αλλά το μνημείο, προφανώς αποτέλεσμα αρχαιοκαπηλικής δραστηριότητας, δεν είχε δει κανείς μέχρι την αγορά του από το J. Paul Getty Museum το έτος 1979.

Η ενεπίγραφη στήλη φέρει κείμενο και στις τρεις πλευρές της, την κύρια όψη και τις δύο πλαϊνές. Πρόκειται για ημερολόγιο θυσιών και εορτών που τελούνταν στον Θορικό, στη ΝΑ Αττική, προς τιμήν θεοτήτων και τοπικών ηρώων και χρονολογείται στο 430-420 π.Χ. Η επιγραφή αποτελείται από 65 στίχους ενώ το κείμενο είναι ελλιπές κατά το άνω αριστερό τμήμα του.

Η παρουσίαση της επαναπατρισθείσας στήλης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 24/10/2012 στις 18.00 στο Επιγραφικό Μουσείο, (Τοσίτσα 1, 106 82 Αθήνα). Την εκδήλωση θα χαιρετήσει η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη.