Η 6η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στο πλαίσιο της συμμετοχής της στη φετινή δράση «Περιβάλλον και Πολιτισμός» που διοργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του ΥΠΑΙΘΠΑ, από τις 11 έως 14 Οκτωβρίου 2012, σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τη δράση «Παντέχνου πυρός σέλας – Λαμπερές ιστορίες φωτιάς», που θα πραγματοποιηθεί στο μουσείο του Κάστρου Χλουμούτζι / Clermont, όπου στεγάζεται η έκθεση «Η εποχή των Ιπποτών – Οι σταυροφόροι στο Μοριά».

Συγκεκριμένα:

— Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012: Υποδοχή σχολικών τάξεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού) στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο του Κάστρου Χλεμούτσι, όπου θα πραγματοποιηθούν θεματικές περιηγήσεις σε συγκεκριμένες ώρες (9.00, 11.00) με βάση επιλεγμένα εκθέματα (τζάκια, μαγειρικά σκεύη, λυχνάρια), μέσα από τα οποία παρουσιάζεται η σημασία της φωτιάς και οι πολλαπλές χρήσεις της σε ένα μεσαιωνικό κάστρο. Στους μαθητές θα διανεμηθεί ενημερωτικό έντυπο με ένθετο απαντητικό δελτάριο, ενώ στη συνέχεια θα κληθούν να επεξεργαστούν ειδικά σχεδιασμένα για το σκοπό αυτό φυλλάδια με εκπαιδευτικές ασκήσεις που αφορούν στο θέμα.

— Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012: Χώρος και μουσείο ανοικτά στο ευρύ κοινό. Στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί θεματική περιήγηση με βάση επιλεγμένα εκθέματα (τζάκια, μαγειρικά σκεύη, λυχνάρια), μέσα από τα οποία παρουσιάζεται η σημασία της φωτιάς και οι πολλαπλές χρήσεις της σε ένα μεσαιωνικό κάστρο. Η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη, για όσους συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του προγράμματος.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή, καθώς θα τηρηθεί αυστηρώς σειρά προτεραιότητας. Για τα σχολεία, δηλώσεις συμμετοχής έως και Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά θεματική περιήγηση: 30 άτομα.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2623095033 και 2623095920, Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 8.00-14.30 (Ν. Ράλλη, Ε. Κρητικού, Δ. Κοτροκόη).