Ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή του Μωάμεθ Β’ του Πορθητή ετοιμάζει η τουρκική κρατική τηλεόραση TRT και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε και έλαβε ομόφωνα άδεια από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για λήψη πλάνων σε ιστορικούς χώρους της Αθήνας.

Η κινηματογράφηση θα γίνει στους αρχαιολογικούς πεζοδρόμους Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αποστόλου Παύλου και Αδριανού και στο Φετιχιέ Τζαμί της Ρωμαϊκής Αγοράς, το οποίο κατά μία εκδοχή χρονολογείται τον 15ο αιώνα, οπότε συνδέεται με την εποχή του Μωάμεθ Β’.

Στους χώρους γύρω από την Ακρόπολη και τη Ρωμαϊκή Αγορά ζήτησε και έλαβε ομόφωνα από το ΚΑΣ άδεια να κινηματογραφήσει και η εταιρεία παραγωγής «Zelus Pictures Ltd» για το χολιγουντιανό θρίλερ «Two faces of January» («Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου»), βασισμένη σε μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ. Ήδη, η εταιρεία έχει λάβει από το ΚΑΣ σχετική άδεια για γυρίσματα στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Τα γυρίσματα στην Αθήνα θα γίνουν από τις 14 ως τις 17 Οκτωβρίου.

Τέλος, το ΚΑΣ ενέκρινε ομόφωνα την άδεια κινηματογράφησης περιμετρικά της Ρωμαϊκής Αγοράς (στις 5 Οκτωβρίου) και στην Ακρόπολη (στις 5 Νοεμβρίου), στο πλαίσιο παραγωγής της κινηματογραφικής ταινίας «Η Κοιλάδα των Ρόδων». Η ταινία, σε σκηνοθεσία Νίκου Παναγιωτόπουλου, θα αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Πάουλ Ντήναχ.