«Μια μικρή πινελιά, στον καμβά του πολιτισμού…», χαρακτήρισε το έργο της Σύγχρονης Πινακοθήκης Γόννων, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κ. Κολλάτος, στο πλαίσιο των εγκαινίων της, ανοίγοντας τις πύλες της για να αναδειχθεί ένας εικαστικός πλούτος τον οποίο δώρισε το ζεύγος Κριστιάνε και Ζήση Παπαδημητρίου.

Πρόκειται για ένα έργο που δημιουργήθηκε χάρη στο μεράκι και την αγάπη για τον πολιτισμό που έδειξαν άνθρωποι του τόπου, οι οποίοι χρόνια τώρα έχουν ταχθεί στον στόχο της ανάπτυξής του, όπως το ζεύγος Παπαδημητρίου, που αποτέλεσε και την… κινητήρια δύναμη δημιουργίας της εν λόγω Πινακοθήκης.

Η Πινακοθήκη αποτελείται από πέντε αίθουσες όπου σε θεματικές ενότητες εκτίθενται έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, κυρίως ζωγράφων αλλά και γλυπτών. Σε μία από τις αίθουσες εκτίθενται 66 έργα ζωγράφων από 22 χώρες (Αμερική, Αργεντινή, Βραζιλία, Ιαπωνία, Ταϋλάνδη, Τουρκία, Ρωσία, Γαλλία, Ιταλία κ.λπ.) τα οποία αποτελούν και τη θεματική ενότητα της Mail-Art που οργάνωσε το ζεύγος Παπαδημητρίου με θέμα «Προμηθέας – Φωτιά – Άνθρωπος».

Μια άλλη ενότητα είναι η αίθουσα με πίνακες που αφορούν θέματα από την αρχαιότητα και θέματα ερωτικά και στην οποία υπάρχει και η τοιχογραφία-δωρεά προς την Πινακοθήκη του Κ. Παπαργύρη που έχει ως θέμα την «Αρκαδία». Σε ξεχωριστή αίθουσα εκτίθενται έργα ξένων ζωγράφων, όπως των Γερμανών Μάρκους Αμπς και Τζόνι Σουλτς, του Ιταλού Μ. Ρόσσι και του Μάρνη Γέρα από τον Άγιο Δομίνικο. Στη μεγάλη αίθουσα εκτίθενται έργα Ελλήνων ζωγράφων ενώ στο κέντρο της αίθουσας αυτής σε ένα μεγάλο τραπέζι μπορεί ο επισκέπτης να δει έντυπα και Λευκώματα Τέχνης Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών με θέματα από τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, τη γλυπτική κ.ά. (φωτ. Σπ. Τσαντόπουλος).