Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Εκδήλωση
Όλες οι φωτογραφίες
Άποψη του αρχαιολογικού χώρου της Ασίνης.
- +
από Archaeology Newsroom

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ασίνης αλλάζει πρόσωπο

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες

Εκδήλωση για την παρουσίαση της μελέτης για τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ασίνης διοργανώνει η Δ′ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Το έργο «Ασίνη-Ακρόπολη Αρχαίας Ασίνης. Αναμόρφωση Αρχαιολογικού Χώρου Καστράκι» έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ.

Οι εργασίες, που αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: Αποκατάσταση κτισμάτων εντός του αρχαιολογικού χώρου, λειτουργία φυλακείου-πωλητήριου και δημιουργία εκθεσιακού χώρου, με φωτογραφική παρουσίαση της ανασκαφικής δραστηριότητας, παράλληλα με τη χρήση νέων τεχνολογιών, διαμόρφωση πορείας περιήγησης και τοποθέτηση πινακίδων πληροφόρησης, στερεωτικές εργασίες σε επιλεγμένα σημεία του τείχους και περίφραξη του αρχαιολογικού χώρου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012 και ώρα 19.00 στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Παναγίας στον αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, το Δήμο Ναυπλιέων και το Δημοτικό Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος Δ. Ναυπλιέων – Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.