Στις 19 Ιουνίου τελειώνει ο πρώτος, επιτυχημένος, κύκλος των διαλέξεων που πραγματοποιούνται στο κτήριο του ΣΕΑ υπό τον τίτλο «Περιηγήσεις με την Αρχαιολογική Υπηρεσία». Στόχος των διαλέξεων αυτών είναι να παρουσιαστεί το έργο των αρχαιολόγων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας πρωτίστως στην κοινωνία, την οποία πρώτα απ’ όλα αφορά. Για τον λόγο αυτό όλες οι διαλέξεις συνδιοργανώνονται με τοπικούς συλλόγους, επιτροπές κατοίκων κ.λπ., έτσι ώστε η τοπική κοινωνία να εμπλακεί στο αρχαιολογικό έργο: το άνοιγμα άλλωστε και η συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, είναι πάγιο αίτημα του ΣΕΑ και απόλυτη ανάγκη για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στον πρώτο κύκλο των Περιηγήσεων, που απέκτησαν σταθερό κοινό, όχι μόνο από τον χώρο της αρχαιολογίας, το οποίο γέμιζε πολλές φορές ασφυκτικά την αίθουσα, κλήθηκαν, για λόγους ουσιαστικούς αλλά και τιμητικούς, να συμμετέχουν αποκλειστικά αρχαιολόγοι που εξωθήθηκαν σε εφεδρεία ή σε πρόωρη συνταξιοδότηση με τον Ν. 4024/2011.

Ο δεύτερος κύκλος θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο. Διαλέξεις θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Τρίτη, από τις 2-10-2012 έως και το τέλος Ιουνίου (πλην εορταστικών περιόδων).

Όσοι αρχαιολόγοι ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν διάλεξη στο πλαίσιο των «Περιηγήσεων» μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2013 να δηλώσουν συμμετοχή στο archaeol@otenet.gr μέχρι τις 31 Ιουλίου 2012.

Όσοι επιθυμούν να μιλήσουν αργότερα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από 1 Αυγούστου 2012 έως και τις 31 Οκτωβρίου 2012.

Η δήλωση συμμετοχής πρέπει να συνοδεύεται από τον τίτλο της διάλεξης, μια φωτογραφία και μια περίληψη έως 100 λέξεις, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας με Σύλλογο/Συλλόγους/Επιτροπές κ.λπ. με τους οποίους θα μπορούσε να συνδιοργανωθεί η διάλεξη.

Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στους: Μαρία Κουτσουμπού: mkoutsoumpou@culture.gr, Φώτη Γεωργιάδη: fotiosg@hotmail.com

Όλες οι διαλέξεις βιντεοσκοπούνται και είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του ΣΕΑ (www.sea.org.gr).