H Kommission für Alte Geschichte und Epigraphik (Επιτροπή Αρχαίας Ιστορίας και Επιγραφικής, KAGE) του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου (DAI) προκηρύσσει ερευνητικές υποτροφίες για διδακτορικούς ερευνητές Αρχαίας Ιστορίας υψηλής επίδοσης και χαμηλών οικονομικών πόρων με σκοπό τη χρήση της βιβλιοθήκης της στο Μόναχο. Εκτός από τη βιβλιοθήκη αυτή, οι υπότροφοι θα έχουν πρόσβαση στη Βαυαρική Εθνική Βιβλιοθήκη και στις βιβλιοθήκες των αρχαιολογικών ινστιτούτων.

Η υποτροφία καλύπτει τα έξοδα στέγης (σε διαμέρισμα κοντά στη βιβλιοθήκη), καθημερινών αναγκών (600 ευρώ μηνιαίως) και ταξιδιού (μέχρι 350 ευρώ για τους Ευρωπαίους και μέχρι 750 ευρώ για φοιτητές από άλλες ηπείρους) των υποτρόφων. Το διάστημα παραμονής των υποτρόφων στο Μόναχο υπολογίζεται σε δύο μήνες.

Κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους οι φοιτητές μπορούν να συμβουλεύονται τα πέντε μόνιμα μέλη της KAGE, δρες Christof Schuler, Rudolf Haensch, Helmut Müller, Johannes Nollé και Peter Rothenhöfer.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν: βιογραφικό σημείωμα, περίληψη διδακτορικής έρευνας, σχέδιο μελέτης στο Μόναχο, προτεινόμενες ημερομηνίες παραμονής, περίληψη ακαδημαϊκών προσόντων. Επίσης, δύο συστατικές επιστολές (μια από τον επόπτη καθηγητή και μία από άλλο μέλος διδακτικού προσωπικού του πανεπιστημίου του υποψήφιου υποτρόφου) θα πρέπει να αποσταλούν σφραγισμένες μέχρι την 1η Ιανουαρίου, την 1η Απριλίου, την 1η Ιουλίου ή την 1η Οκτωβρίου του επόμενου έτους, και θα πρέπει να φτάσουν έξι μήνες πριν από την έναρξη της υποτροφίας.

Πληροφορίες:

Frau Dr. U. Vedder, Tηλ. +49 (0)89 28676760, email. info@aek.dainst.de.

Διεύθυνση:

Kommission für Alte Geschichte und Epigraphik

des Deutschen Archaeologischen Instituts

Amalienstrasse 73b

80799 München

Deutschland