Μοιραζόταν έναν τάφο με άλλους επτά ανθρώπους και ένα λάμα. Εν ζωή ήταν μια σημαίνουσα προσωπικότητα. Στη θέση Chotuna-Chornacap κοντά στην πόλη Τσικλάγιο του βόρειου Περού, οι αρχαιολόγοι ανέσκαψαν τον τάφο μιας ιέρειας ίσως του πολιτισμού Σικάν στην κοιλάδα Λαμπαγιέκ. Η γυναίκα, που πέθανε σε ηλικία 25-30 χρόνων, έζησε στο δεύτερο μισό του 13ου αιώνα. Τάφηκε μαζί με πλούσια κτερίσματα.

«Η νεαρή της ηλικία είναι μια ένδειξη για το ότι το αξίωμα ήταν κληρονομικό» υποθέτει ο διεθυντής των ανασκαφών Κάρλος Βέστερ Λα Τόρε. «Τα καθήκοντά της ήταν θρησκευτικής φύσεως: τέλεση θυσιών και τελετουργιών, λήψη αφιερωμάτων των πιστών, εορτασμοί των εποχών του έτους, των σεληνιακών φάσεων». Ανάμεσα στα κτερίσματα, οι αρχαιολόγοι βρήκαν χρυσά αντικείμενα, κεραμικά και κοσμήματα που προέρχονταν όχι μόνο από την περιοχή, αλλά και από γειτονικούς λαούς όπως τους Κατζαμάρκα του Εκουαδόρ. Σε μία τεφροδόχο βρέθηκε ένα χρυσό σκήπτρο.

Ο Βέστερ Λα Τόρε συγκρίνει το εύρημα με εκείνο μιας ιέρειας του πολιτισμού των Μότσε στο Σαν Χοσέ ντε Μόρο. «Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι μόλις στο τέλος των δύο πολιτισμών, οι γυναίκες κατείχαν αξιώματα θρησκευτικά και θέσεις ισχύος στην κοινωνία».