«Σήμερα ανοίγει ξανά για το κοινό ένας αρχαιολογικός χώρος παγκοσμίου ενδιαφέροντος». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος. Και συνέχισε:

«Όσοι είχαν την τύχη να επισκεφθούν παλιότερα το Ακρωτήρι, έμειναν άναυδοι μπροστά στον πλούτο και την ομορφιά των ευρημάτων. Όσοι ήθελαν να το επισκεφθούν και δεν μπορούσαν, τώρα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στον αρχαιότερο οικισμό της Μεσογείου. Να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία, στο υπέροχο νησί της Σαντορίνης. 
Όπως έχω ξαναπεί, η ασφάλεια των επισκεπτών είναι για μας απόλυτη προτεραιότητα. Δεν χωρούν βιασύνες και προχειρότητες σε τέτοια ζητήματα. Θέλαμε, πριν παραδώσουμε τον χώρο στο κοινό, να ελέγξουμε και την τελευταία λεπτομέρεια. 
Έχουν ολοκληρωθεί όλα τα τεστ που έπρεπε να γίνουν και είμαστε πλέον σε θέση να πούμε ότι οι χιλιάδες επισκέπτες του χώρου μπορούν να τον απολαύσουν άφοβα. 
Θέλω να ευχαριστήσω όσους δούλεψαν και βοήθησαν για την ολοκλήρωση του έργου, αλλά και την τοπική κοινωνία και το Δήμαρχο κ. Ζώρζο για τη βοήθειά του στη λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου. 
Αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά πως όταν βάζουμε κοινούς στόχους και δουλεύουμε μαζί για την υλοποίησή τους, το αποτέλεσμα μας δικαιώνει όλους».

Τον κ. Γερουλάνο συνόδευαν η Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΤ κ. Λίνα Μενδώνη, η Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς κ. Μαρία Βλαζάκη και η γενική Διευθύντρια Αναστήλωσης Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων κ. Ευγενία Γατοπούλου. Το έργο «Ανάδειξη, διαμόρφωση, και αντικατάσταση στεγάστρου αρχαιολογικού χώρου Ακρωτηρίου Θήρας» παραδόθηκε προς χρήση το απόγευμα της Τρίτης 11 Απριλίου. Η έκθεση εποπτικού υλικού η οποία γίνεται με την ευθύνη του ανασκαφέα καθηγητή κ. Χρήστου Ντούμα, θα ολοκληρωθεί στην πορεία και με τον αρχαιολογικό χώρο σε λειτουργία και η οριστική παραλαβή του έργου θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες.