Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Σπάρτη
Από το πρόγραμμα του 3ου διεθνούς συνεδρίου του Κέντρου Σπαρτιατικών και Πελοποννησιακών Σπουδών.
- +
από Archaeology Newsroom

Τριήμερο συνέδριο για τα θρησκευτικά τοπία της Πελοποννήσου

30 Μαρτίου με 1 Απριλίου

Το 3ο διεθνές συνέδριο του Κέντρου Σπαρτιατικών και Πελοποννησιακών Σπουδών με αντικείμενο τα θρησκευτικά τοπία της Πελοποννήσου από τους προϊστορικούς έως τους μεταβυζαντινούς χρόνους θα διεξαχθεί το τριήμερο 30 Μαρτίου με 1 Απριλίου, στο Σαϊνοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Σπάρτης και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τον δήμο Σπάρτης, το Κέντρο Σπαρτιατικών και Πελοποννησιακών Σπουδών, το πανεπιστήμιο του Nottingham, την 5η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με το Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, τη Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης.

Η έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Μαρτίου, στις 5:15 το απόγευμα στο Σαϊνοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Σπάρτης, στον πεζόδρομο της Κλεομβρότου.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης και της 5ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με θέμα «Θρησκευτικά Μνημεία στο Φυσικό τους Περιβάλλον».

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν στο κτίριο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη, το Σάββατο 31 Μαρτίου και την Κυριακή 1 Απριλίου, με έναρξη στις 9:00 το πρωί.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_26/03/2012_434731 (26/03/2012)